Tuoretomaattipizza

Tuoretomaattipizza

Leivo pizzapohja välillä itse kätevästi durumvehnäjauhoilla. Tee pellillinen tai useampi pieni pizza. Lisää täytteeseen metsästä löytämiäsi sieniä sellaisenaan tai ryöpättynä kunkin syöjän maun mukaan. Valmista pizzaa on helppo leikata keittiösaksilla, jos ei omista pizzaleikkuria.

1 iso tai 2-4 pienempää
Pizzapohja:
dlvettä
15ghiivaa
½tlsuolaa
2rklöljyä
n.3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Täyte:
2-3rkltomaattisosetta
ripaus sokeria
2valkosipulinkynttä
1-2tlpizzamaustetta
2-3dlmozzarellajuustoraastetta
Pinnalle:
kypsää tomaattia
mustapippuria
basilikanlehtiä
2rkloliivi- tai rypsiöljyä

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa. Kohota pohjat ja lisää haluamasi täytteet. Paista 250-asteisessa uunissa. Levitä tomaattisose kohonneen pohjan päälle. Murskaa päälle valkosipulinkynnet ja ripottele sekaan pizzamauste. Levitä juustoraaste päälle ja paista 250-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-15 minuuttia pohjan paksuudesta riippuen. Leikkaa tomaatit sillä välin viipaleiksi. Ota pizza uunista ja levitä pinnalle tomaattiviipaleet, rouhi päälle vähän mustapippuria ja ripottele niiden päälle runsaasti basilikan lehtiä. Pirskota pinnalle öljyä. Tarjoa saman tien.

VINKKI: Pizzaa on helpointa leikata keittiösaksilla.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Hyvä pohja!
Aivan sairaan hyvää. Itse kyllä pidin myös tomaatteja ja basilikanlehtiä hetken uunissa.
tosihyvä