Pitsakin voi olla vähärasvainen! 

Katso tästä miten merellinen ruispizza valmistetaan.

Ainekset 2 isoa tai 4 pientä pitsaa annosta

2
dl
vettä
15
g
hiivaa (⅓ pkt)
½
tl
mineraalisuolaa
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte:
400
g
tomaattimurskaa
3
valkosipulinkynttä
oreganoa
basilikaa
mustapippuria
n.300
g
katkarapuja valutettuna
2
tlk
tonnikalaa (n. 200 g) valutettuna
4
tomaattia viipaleina
100
g
sipulia renkaina ja/tai oliiveja
2-3
dl
kevytpitsajuustoraastetta (n. 15 % rasvaa)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pitsajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pitsapohjaa. Kohota pohjat. Ripottele päälle täytteet. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 10–15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.