Merellinen Ruispizza

Merellinen Ruispizza

Pitsakin voi olla vähärasvainen!  Katso tästä miten merellinen ruispizza valmistetaan.

2 isoa tai 4 pientä pitsaa
2dlvettä
15ghiivaa (⅓ pkt)
½tlmineraalisuolaa
2rklrypsiöljyä
n.2dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
n.2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
Täyte:
400gtomaattimurskaa
3valkosipulinkynttä
oreganoa
basilikaa
mustapippuria
n.300gkatkarapuja valutettuna
2tlktonnikalaa (n. 200 g) valutettuna
4tomaattia viipaleina
100gsipulia renkaina ja/tai oliiveja
2-3dlkevytpitsajuustoraastetta (n. 15 % rasvaa)

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pitsajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pitsapohjaa. Kohota pohjat. Ripottele päälle täytteet. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 10–15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Paras pizzapohja, jonka olen tehnyt! Kaulin todella ohueksi. Päälle laitoin tomaattia, juustoa, vuohenjuustoa ja graavilohta. Oregano ja rucola tarjottaessa.
Hyvä ohje löytyi, juuri sellainen kuin ajattelin tekeväni lauantai-illan iloksi haravointiurakan palkaksi. Kiitos.