Erilaiset pistaasileivonnaiset ovat olleet viime aikoina todella suosittuja. Varsinkin Dubai-suklaa on nostanut pistaasiherkut suosiollaan aivan uudelle tasolle. Näistä leivoksista löytyykin paljon samoja makuja kuin Dubai-suklaasta.

Nämä leivonnaiset valmistat helposti käyttämällä valmista Myllyn Paras Voitaikinaa. Sulatat taikinan nopeasti pakasteesta käyttövalmiiksi. Voitaikinalevyt paistetaan kahden uunipellin välissä, jolloin ne pysyvät paiston aikana tasaisina. Valmiit leivokset ovat lehteviä, mutta kuitenkin kauniisti leikattavissa tasaisiksi kerroksiksi.

Ainekset 10 annosta

Täyte:
4
dl
vispikermaa
2
rkl
tomusokeria
1
dl
pistaasitahnaa
Koristeluun:
pistaasipähkinämurskaa
suklaarouhetta tai -hippuja
syötäviä kukkia
tomusokeria

Ohje

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan noin 30 minuuttia ennen leivontaa. Leikkaa levyt kahteen osaan joko pitkittäin puoliksi tai kulmasta kulmaan kolmioiksi. Levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle ja laita päälle vielä toinen leivinpaperi sekä painoksi toinen uunipelti.
  2. Paista leivospohjia 200-asteisessa uunissa noin 15 min pellin alla ja ota sen jälkeen varovasti päällä oleva pelti sekä leivinpaperi pois, ja jatka paistamista vielä noin viiden minuutin ajan, tai kunnes leivospohjat ovat kypsiä.
  3. Ota leivospohjat pois uunista ja anna jäähtyä. Valmista täyte vatkaamalla vispikerma tomusokerin kanssa paksuksi vaahdoksi. Ota siitä puolet eroon leivosten koristelua varten. Sekoita lastalla tai lusikalla vajaa dl pistaasitahnaa lopun kermavaahdon joukkoon.
  4. Leikkaa jäähtyneet voitaikinapohjat vaakatasossa kahteen osaan. Pursota tai lusikoi pistaasikermatäytettä tasaisesti pohjaosien päälle.
  5. Nosta toiset voitaikinakerrokset täytteen päälle. Pursota vielä kermavaahto haluamallasi tavalla leivosten päälle koristeeksi. Pursota leivosten päälle myös loput pistaasitahnat.
  6. Viimeistele leivokset murskatulla pistaasipähkinällä, suklaarouheella tai -hipuilla sekä halutessasi myös syötävillä kukilla.
  7. Voit siivilöidä hieman tomusokeria valmiiden leivonnaisten päälle juuri ennen tarjoilua.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.