Kantarelli-pekonipizza ruis-nokkospohjalla

Kantarelli-pekonipizza ruis-nokkospohjalla
4-8:lle
Pohja:
2dllämmintä vettä
2tlkuivahiivaa
1tlmerisuolaa
2rklkuivattua nokkosta
2rklauringonkukkaöljyä
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Täyte:
1kesäkurpitsa
dlkantarelleja
3artisokansydäntä
1punasipuli
1valkosipulinkynsi
300gpaseerattua tomaattia
5pekonisiivua
tuoreita babypinaatin lehtiä
ripaus basilikaa ja merisuolaa
½-1½dljuustoraastetta

Valmistusohje

Lisää hiiva lämmitettyyn veteen. Lisää merisuola, kuivatut nokkoset ja öljy, sekoita. Lisää jauhot osissa ja sekoita puuhaarukalla. Lisää lopuksi tarvittaessa hieman puolikarkeita vehnäjauhoja ja pyörittele käsin taikinasta pallo. Anna nousta lämpimässä liinan alla noin 30 minuuttia ja kauli mahdollisimman ohueksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja valmista täyte. Viipaloi juustohöylällä kesäkurpitsat ja pilko kantarellit. Leikkaa paloiksi myös artisokansydämet, punasipuli ja valkosipuli. Levitä paseerattu tomaatti pizzapohjalle ja asettele päälle kasvikset, pekonisiivut, pinaatin lehdet ja mausteet. Sirottele juustoraastetta mielesi mukaan pizzan päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 min (riippuen uunista).

Resepti:
Liisa Kotka, Pori. Iltalehden Kotikokki-kilpailun kunniamaininta vuonna 2012.

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)