Pehmeät Pitaleivät Sieni-kasvistäytteellä

Pehmeät Pitaleivät Sieni-kasvistäytteellä

Pitaleivät tuovat vaihtelua hampurilaiskulttuuriin, sillä pitat ovat perinteisiä esimerkiksi Turkissa, Bulgariassa ja Kreikassa sekä koko Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa.  Pitaleivät kohoavat paistattaessa muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata auki ja täyttää.  Durumvehnäjauho antaa pitaleipätaikinaan hyvää rakennetta, jolloin pitan taskun muodostuminen onnistuu parhaiten. Pitaleipien täytteenä kannattaa käyttää satokauden raaka-aineita, esim. syksyisin sieniä. Erilaisin maustein tai maustekastikkein saat vaihtelua myös pitaleipään. Yksi reseptin mukaan valmistettu ja täytetty pitaleipä sisältää 240 kcal.

8 kpl
Pitaleivät:
dlvettä
25gtuorehiivaa
1tlsuolaa
2rklrypsiöljyä
2dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
Sieni-kasvistäyte:
1lkantarelleja
½rklrypsiöljyä
1punasipuli
n.300gparsakaalinkukintoja
100gfenkolia suikaleina
1dlporkkanaa ohuina suikaleina
½tlcayennepippuria
½-1tlviherpippuria
tlyrttisuolaa
100graejuustoa

Valmistusohje

VALMISTA PITÄLEIVÄT ITSE: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään korkeiksi ”kupliksi”, leipiä ei saa pistellä. VALMISTA SIENI-KASVISTÄYTE: Haihduta puhdistetuista ja pilkotuista kantarelleista ylimääräinen kosteus kuumassa pannussa. Lisää öljy ja paloitellut kasvikset. Paista ainekset nopeasti niin, että kasvikset eivät pehmene liikaa. Lisää mausteet ja tarkista maku. Täytä pitaleivät sieni-kasvisseoksella ja raejuustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Kuinka kauan pitaleivät säilyvät? Miten ne kannattaisi säilyttää?
Pitaleivät ovat parhaimmillaan heti tuoreena nautittuna. Ne säilyvät pari päivää jäähtyneinä muovipussiin pakattuna. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvää.