Sieniwrapit

Sieniwrapit
45 min, josta valmisteluaika 30 min

Wrappitaikinan voi valmistaa helpolla myös itse.

Wrappipohjat voi paistaa paistinpannulla tai uunissa.

Voit valmistaa tästä taikinasta mieleisesi kokoisia wrappeja, mitä isompia valmistat, sitä pienempi määrä niitä tulee.

Täytteeksi sopivat joko tuoreet sienet paistettuna tai ryöpätyt (ja pakastetut) sienet.

4-6 kpl, halkaisija 15-20 cm
Wrappitaikina:
1dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
1dlperunajauhoja
½tlsuolaa
½tlleivinjauhetta
3dlpaksua jogurttia tai kaurajogurttia
½dlvoisulaa tai rypsiöljyä
1muna
Sienitäyte:
1iso sipuli
1rklvoita tai rypsiöljyä
lryöpättyjä suppilovahveroita, kantarelleja, torvisieniä tmv. sieniä tai n. 150 g ryöpättynä
½-1tlsuolaa
½-1tlrouhittua mustapippuria
Lisäksi täytteeseen:
n. 200gkantarelli- tai yrttituorejuustoa
tuoretta oreganoa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään puuhaarukalla. Lisää kuivien aineiden joukkoon paksua jogurttia tms., voisulaa tai rypsiöljyä ja muna. Sekoita pehmeäksi taikinaksi.

Paista taikinasta melko kuumalla pannulla ohuita leipiä molemmin puolin. Kun wrappipohja on valmis, laita se pannulta kaulimen päälle, jolloin pohja taipuu kaarelle taskuksi.

Tai ota taikinasta isoja nokareita (4–6 kpl) väljästi uunipellille leivinpaperin päälle ja painele ne ohuiksi pyöreiksi rieskoiksi. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia niin, että pintaan tulee hieman ruskeita pilkkuja. Älä paista rieskoja liikaa, ne saavat jäädä pehmeiksi. Laita nämäkin wrappipohjat kuumina kaulimen päälle taipumaan kaarelle.

Valmista pohjien paistamisen kanssa yhtä aikaa täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista sienet ja pilko niitä hieman. Paista nämä molemmat pannulla pienessä määrässä rasvaa. Voit lisätä pannulle myös ryöpätyt sienet. Mausta seos mieleiseksi.

Levitä kypsälle kuumalle wrappipohjalle ohut kerros tuorejuustoa kauttaaltaan ja lisää päälle kuumaa sienitäytettä.

Taita wrappi taskuksi, koristele tuorein yrtein. Nauti sieniwrapit heti kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)