Käyttöohje

Lisäkeriisiksi tarvitaan Pitkäriisiä raakana noin ½-1 dl. Esimerkiksi risotoissa 2 dl Pitkäriisiä imee 5 dl nestettä. Kypsymisaika on n. 20 min. Pitkäriisi turpoaa keitettäessä 3-4 -kertaiseksi.

Käyttökohde

Sopii lisäkkeeksi ja monenlaiseen ruuanlaittoon kuten risottoihin, patoihin ja salaatteihin sekä pasteijoiden ja muiden leivonnaisten täytteeksi.

Ainekset

Riisi. Riisin alkuperämaa on nähtävissä Parasta ennen -päiväyksen yhteydessä. Mahdollisia alkuperämaita ovat Espanja, Italia ja Kreikka.

Ris. Risets ursprungsland kan man kolla vid Bäst före -datum på förpackningen. Möjliga ursprungsländerna är Spanien, Italien och Grekland.

 

Saattaa sisältää hyvin pieniä määriä gluteenia sisältäviä viljoja.

Kan innehålla spår av spannmål som innehåller gluten.

Ravintoarvotiedot

100 gAnnos
(50 g)
DI *
energia1527 kJ762 kJ9 % *
energia365 kcal182 kcal9 % *
Rasva0.4 g0.2 g< 1 % *
josta tyydyttynyttä0.1 g0.05 g< 1 % *
hiilihydraatit81 g41 g16 % *
josta sokereita0.3 g0.2 g< 1 % *
ravintokuitu0.5 g0.3 g
proteiini7.4 g3.7 g7 % *
suola0.02 g0.01 g< 1 % *
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo / Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal).
** Päivittäisen saannin vertailuarvosta / Av dagligt referensintag.

Säilytys

Kuivassa ja viileässä, suojattava voimakkailta hajuilta. Parasta ennen 24 kk pakkauspäivästä.

Pakkauksen hävittäminen

Pakkaus lajitellaan kartonkikeräykseen (tai energiajätteeseen).