Käyttöohje

Lisäkeriisiksi tarvitaan Pitkäriisiä raakana noin ½-1 dl. Esimerkiksi risotoissa 2 dl Pitkäriisiä imee 5 dl nestettä. Kypsymisaika on n. 20 min. Pitkäriisi turpoaa keitettäessä 2½-3 -kertaiseksi.

Ainekset

Pitkäjyväinen parboil-riisi. Riisin alkuperämaa on nähtävissä Parasta ennen -päiväyksen yhteydessä. Mahdollisia alkuperämaita ovat Espanja, Italia ja Kreikka.

Långkornigt parboil-ris. Risets ursprungsland kan man kolla vid Bäst före -datum på förpackningen. Möjliga ursprungsländerna är Spanien, Italien och Grekland.

 

Saattaa sisältää hyvin pieniä määriä muiden viljojen pölyä.

Kan innehålla mycket små mängder damm av andra sädesslag.

Ravintoarvotiedot

100 gAnnos
(50 g)
DI﹡
energia1421 kJ710 kJ9 %﹡
energia339 kcal170 kcal9 %﹡
Rasva0 g0.3 g< 1 %﹡
josta tyydyttynyttä0.2 g0.1 g< 1 %﹡
hiilihydraatit73 g37 g14 %﹡
josta sokereita0 g0 g0 %﹡
ravintokuitu2.1 g1 g
proteiini10 g5.1 g10 %﹡
suola0.007 g0.004 g< 1 %﹡
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo / Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal).
** Päivittäisen saannin vertailuarvosta / Av dagligt referensintag.

Säilytys

Kuivassa ja viileässä, suojattava voimakkailta hajuilta. Parasta ennen 24 kk pakkauspäivästä.

Pakkauksen hävittäminen

Pakkaus lajitellaan kartonkikeräykseen (tai energiajätteeseen).