Käyttöohje

Lisäkeriisiksi tarvitaan Pitkäriisiä raakana noin ½-1 dl. Esimerkiksi risotoissa 2 dl Pitkäriisiä imee 5 dl nestettä. Kypsymisaika on n. 20 min. Pitkäriisi turpoaa keitettäessä 2½-3 -kertaiseksi.

Ainekset

Pitkäjyväinen parboil-riisi.

Långkornigt parboil-ris.

 

Saattaa sisältää hyvin pieniä määriä muiden viljojen pölyä.

Kan innehålla mycket små mängder damm av andra sädesslag.

Ravintoarvotiedot

100 gAnnos
(50 g)
DI﹡
energia1421 kJ710 kJ9 %﹡
energia339 kcal170 kcal9 %﹡
Rasva0 g0.3 g< 1 %﹡
josta tyydyttynyttä0.2 g0.1 g< 1 %﹡
hiilihydraatit73 g37 g14 %﹡
josta sokereita0 g0 g0 %﹡
ravintokuitu2.1 g1 g
proteiini10 g5.1 g10 %﹡
suola0.007 g0.004 g< 1 %﹡
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo / Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal).
** Päivittäisen saannin vertailuarvosta / Av dagligt referensintag.

Säilytys

Kuivassa ja viileässä, suojattava voimakkailta hajuilta. Parasta ennen 24 kk pakkauspäivästä.

Pakkauksen hävittäminen

Pakkaus lajitellaan kartonkikeräykseen (tai energiajätteeseen).