Matbucha ja grillattua kauratortillaa

Matbucha ja grillattua kauratortillaa

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Valmisteluaika
10 min
Kokonaisaika
1 h 25 min

Pohjoisen Afrikan ja Israelin makuihin erikoistunut Palomar on vuodesta toiseen yksi Lontoon suosituimpia ravintoloita. Muhkeasti maistuvaa ruokaa tarjoava klassikkoravintola julkaisi pari vuotta sitten erinomaisen keittokirjan, joka sisältää talon ylimaallisen mahtavan tomaatti-paprikadipin, Matbuchan, jonka salaisuus on yksinkertaisesti riittävän harras hauduttelu, jonka aikana kasvikset muhevoituvat huumaavan herkullisiksi.

Ainekset 20 annosta

3
kpl
isoa paprikaa
3
kpl
Romano-paprikaa (niitä suippokärkisiä – jos et löydä, käytä romanoiden tilalla tavallisia)
6
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
kpl
punaista chiliä hienonnettuna
4
kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
juustokuminaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tl
savupaprikaa (sitä vähemmän tulista)
Viimeistelyyn:
tuoretta korianteria
sitruunalohkoja

Ohje

  1. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Lämmitä öljy isolla pannulla. Levitä paprikakuutiot pannulle, mausta suolalla ja paista lempeällä lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes paprikat ovat pehmeitä ja hajoavat kosketuksesta.

  3. Lisää mukaan hienonnettu chili ja jatka paistamista 10 minuuttia. Lisää sitten valkosipuli ja juustokumina. Jatka paistamista pari minuuttia ja lisää tomaattimurska. Anna hautua vielä reilun puoli tuntia lempeällä lämmöllä. Jos soosi näyttä kuivuvan liikaa kasaan, lisää tilkka vettä.

  4. Lisää lopuksi paprikajauhe, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna hautua vielä vartin ja tarjoa grillattujen kauratortilloiden kanssa. Viimeistele tuoreella korianterilla ja sitruunalohkoilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.