Pohjoisen Afrikan ja Israelin makuihin erikoistunut Palomar on vuodesta toiseen yksi Lontoon suosituimpia ravintoloita. Muhkeasti maistuvaa ruokaa tarjoava klassikkoravintola julkaisi pari vuotta sitten erinomaisen keittokirjan, joka sisältää talon ylimaallisen mahtavan tomaatti-paprikadipin, Matbuchan, jonka salaisuus on yksinkertaisesti riittävän harras hauduttelu, jonka aikana kasvikset muhevoituvat huumaavan herkullisiksi.
Ainekset 20 annosta
3
kpl
isoa paprikaa
3
kpl
Romano-paprikaa (niitä suippokärkisiä – jos et löydä, käytä romanoiden tilalla tavallisia)
Poista paprikoista siemenet ja leikkaa parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
Lämmitä öljy isolla pannulla. Levitä paprikakuutiot pannulle, mausta suolalla ja paista lempeällä lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes paprikat ovat pehmeitä ja hajoavat kosketuksesta.
Lisää mukaan hienonnettu chili ja jatka paistamista 10 minuuttia. Lisää sitten valkosipuli ja juustokumina. Jatka paistamista pari minuuttia ja lisää tomaattimurska. Anna hautua vielä reilun puoli tuntia lempeällä lämmöllä. Jos soosi näyttä kuivuvan liikaa kasaan, lisää tilkka vettä.
Lisää lopuksi paprikajauhe, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna hautua vielä vartin ja tarjoa grillattujen kauratortilloiden kanssa. Viimeistele tuoreella korianterilla ja sitruunalohkoilla.
Kommentteja ja keskustelua