Mustapapu-jauhelihatortillat

Mustapapu-jauhelihatortillat
45 min, josta valmisteluaika 5 min

Meksikon ja Teksasin osavaltion ruokakulttuureja yhdistelevä tex mex -keittäminen on joskus hämmentävän sekavaa terminologialtaan. Tortilla-lätty, johon kastike ja muut ainekset kipataan on muodoltaan aina pyöreä ja valmistettu vehnäjauhoista, maissista tai – Myllyn Parhaan tapaan – kaurasta ja vehnästä. Se miten tortilla-lätty taitellaan taas määrittää ruokalajin nimen. Puoliksi taitettu ja grillattu juustotäytteinen on nimeltään quesadilla, rullaksi kääräistyä täytettyä tortillaa kutsutaan burritoksi ja avolavamalli taas tottelee nimeä taco (tacoissa maissi- tai vehnälätyt ovat yleensä pienempää kokoa, mutta ei aina).

Oheisia mustapapu-jauhelihasekoituksella täytettyjä tortilla-lättyjä voit siis kutsua halutessasi burritoiksi, kun rullaat ne pötköiksi. Jos heität kelkkaan juustoa ja grillaat komistukset taitettuina saat tarjolle quesadillaa.

4:lle 2 kpl tortillaa
Tortillat:
1pktMyllyn Paras OATGOODS Kauratortilloja (8 kpl)
Täyte:
3rklkasvisöljyä
1pieni sipuli hienonnettuna
5valkosipulinkynttä hienonnettuna
1rkljuustokuminaa
1rklkorianteria
½tlcayennepippuria
1rkloreganoa
400gjauhelihaa
1tlsokeria
1tlsuolaa
1rklvalkoviinietikkaa
1tlktomaattimurskaa
1prkmustapapuja
keitettyä Myllyn Paras Jasmiini Riisiä
Lisukkeeksi:
oman maun mukaan limeä, avokadoa, guacamolea, silputtua salaattia ja cheddaria

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuli jatkuvasti sekoittaen kuultavaksi ja pehmeäksi. Älä polta. Lisää pannulle valkosipuli, juustokumina, korianteri, cayennenpippuri ja oregano. Jatka paistamista reilu minuutti jatkuvasti sekoittaen.

2. Lisää pannulle jauheliha ja paista, kunnes liha alkaa ruskistua. Mausta sokerilla ja suolalla. Lisää etikka ja sekoita hyvin. Kaada mukaan tomaattimurska.

3. Anna hautua 10 minuuttia lempeällä lämmöllä. Lisää sekaan pavut liemineen ja anna hautua vielä 20 minuuttia.

4. Lämmitä tortillat mikrossa tai uunissa paketin ohjeen mukaan.

5. Täytä tortillat keitetyllä riisillä ja kastikkeella. Ripottele päälle haluamasi lisukkeet ja kietaise rullaksi. Nauti heti.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)