Leivänmuruilla suurustettava Espinacas con garbanzos, proosallisemmin pinaatti-kikhernepaistos on baariruokien aatelinen ja espanjalaisen tapaskeittiön kulmakivi. Yleensä se kannetaan pöytään vähän isompana annoksena (racione) leivän ja viinin kera tuhottavaksi. Yhtä hyvin mainio mössö pelaa pannulla paistettujen kauratortillojen kanssa.

Ainekset 8 täytettyä tortillaa annosta

2
siivua
hapanjuurileipää
2
tlk
kikherneitä (toinen liemineen)
4
dl
kanalientä
6
rkl
oliiviöljyä
6
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
rkl
savupaprikaa
1
tl
juustokuminaa
ripaus suolaa
ripaus kanelia
ripaus cayennepippuria
ripaus sahramia
2
isoa tomaattia karkealla raastimella raastettuna
4
tl
sherryetikkaa
300
g
pakastepinaattia kuivaksi puristettuna

Ohje

  1. Surauta leipäsiivut hienoksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

  2. Yhdistä pannulla kikherneet ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja kypsennä kunnes neste on haihtunut herneiden tasalle, 10 minuuttia.

  3. Lämmitä kikherneiden muhiessa öljy toisella ja paista leivänmurut kullan keltaisiksi. Lisää kaikki mausteet ja sekoittele 30 sekuntia. Sekoita joukkoon tomaatit ja etikka. Nosta pois liedeltä.

  4. Sekoita pinaatti ja leipä-tomaatti-maustesekoitus kikherneiden joukkoon. Jatka hauduttelua välillä sekoittaen kunnes koko komeus alkaa olla koostumukseltaan kiinteää – 5-10 minuuttia.

  5. Sekoita mukaan lopuksi loput öljystä, nosta liedeltä ja anna tekeytyä kannen alla 5 minuuttia. Mausta suolalla ja etikalla oman maun mukaan.

  6. Paista tortilloihin väriä molemmin puolin kuivalla pinnoitetulla pannulla. Tarjoa heti pinaatti-kikhernepaistoksen kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.