Pinaatti-kikhernepaistos

Pinaatti-kikhernepaistos
40 min, josta valmisteluaika 10 min

Leivänmuruilla suurustettava Espinacas con garbanzos, proosallisemmin pinaatti-kikhernepaistos on baariruokien aatelinen ja espanjalaisen tapaskeittiön kulmakivi. Yleensä se kannetaan pöytään vähän isompana annoksena (racione) leivän ja viinin kera tuhottavaksi. Yhtä hyvin mainio mössö pelaa pannulla paistettujen kauratortillojen kanssa.

8 täytettyä tortillaa
2siivuahapanjuurileipää
2tlkkikherneitä (toinen liemineen)
4dlkanalientä
6rkloliiviöljyä
6valkosipulinkynttä hienonnettuna
1rklsavupaprikaa
1tljuustokuminaa
ripaus suolaa
ripaus kanelia
ripaus cayennepippuria
ripaus sahramia
2isoa tomaattia karkealla raastimella raastettuna
4tlsherryetikkaa
300gpakastepinaattia kuivaksi puristettuna
1pktMyllyn Paras OATGOODS Kauratortilloja

Valmistusohje

  1. Surauta leipäsiivut hienoksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

  2. Yhdistä pannulla kikherneet ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja kypsennä kunnes neste on haihtunut herneiden tasalle, 10 minuuttia.

  3. Lämmitä kikherneiden muhiessa öljy toisella ja paista leivänmurut kullan keltaisiksi. Lisää kaikki mausteet ja sekoittele 30 sekuntia. Sekoita joukkoon tomaatit ja etikka. Nosta pois liedeltä.

  4. Sekoita pinaatti ja leipä-tomaatti-maustesekoitus kikherneiden joukkoon. Jatka hauduttelua välillä sekoittaen kunnes koko komeus alkaa olla koostumukseltaan kiinteää – 5-10 minuuttia.

  5. Sekoita mukaan lopuksi loput öljystä, nosta liedeltä ja anna tekeytyä kannen alla 5 minuuttia. Mausta suolalla ja etikalla oman maun mukaan.

  6. Paista tortilloihin väriä molemmin puolin kuivalla pinnoitetulla pannulla. Tarjoa heti pinaatti-kikhernepaistoksen kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)