Tortillat

Tortillat

Pidä ystävillesi tai perheellesi tortillabileet. Jokainen saa itse leipoa pohjia ja yhdessä voitte tehdä erilaisia täytteitä. Tee durumvehnäjauhoista pohjat, jolloin ne on helppo leipoa ja lopputulos on maukas. Myös lasten kanssa tortillojen leipominen voi olla mukava vaihtoehto esim. ”arkiharrastusrumba”-illalle.

10 kpl
Tortillat:
dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
½tlsuolaa
½dlöljyä
2dlvettä
Broileritäyte:
1rklöljyä tai margariinia
2sipulia
400gbroilerisuikaleita
2paprikaa
1tlkherkkusienipaloja (n. 2 dl)
2rkltacomaustetta
(tai chiliä, oreganoa ja suolaa)
150granskankermaa tai kermaviiliä, voi olla laktoositonta tai vähärasvaista
Kasvistäyte:
1rklöljyä tai margariinia
1isopurjosipuli
2pspakastekavissuikaleita
1pspakastemaissia
3-6valkosipulinkynttä
2chilipaprikaa (tai noin 1 rkl chiliä)
2kasvisliemikuutiota
1rkloreganoa
100gvalkosipulituorejuustoa (tai sulatejuustoa), voi olla laktoositonta tai vähärasvaista
2dlmustia oliiveja

Valmistusohje

Aloita valmistamalla tortillat. Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettynä muovilla sillä aikaa, kun valmistat haluamasi täytteet. Broileritäyte: Kypsennä silputtu sipuli ja broilerinlihasuikaleet paistinpannulla tai kasarissa. Mikäli käytät kypsää broileria, riittää vain lihapalojen lämmitys. Lisää muut ohjeen aineet ja mausta mieleiseksesi. Ranskankerman voit lisätä valmiiksi lihaseoksen sekaan tai voit laittaa vasta tarjoiltaessa tortillan sisään erikseen ranskankerman ja muun täytteen. Samaan tapaan voi valmistaa perinteisen lihatäytteen naudanlihasuikaleista. Kasvistäyte: Kuumenna rasva kasarissa tai teflonkattilassa. Lisää silputtu purjo, kasvissuikaleet, maissit, hienonnettu valkosipuli ja chili sekä mausteet. Anna täytteen hautua 5-10 min. Kasvistäytteen kanssa sopivat hyvin maustettu tuorejuusto. Kauli valmistamasi taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja. Laita haluamaasi täytettä tortillan sisään, kääri rullalle ja herkuttele välittömästi. Seuraksi sopii hyvin raikas salaatti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (40)

Todella hyvä
Erinomainen ohje! Sen jälkeen, kun tällä reseptillä tortilloja tein, en ole enää kaupasta ostanut :)
Olen tehnyt tortilloja useasti tällä ohjeella. Durumvehnäjauhoja käyttäessä lettujen teko on helppoa! Olen välillä korvannut osan vehnäjauhoista maissijauhoilla. Tuolloin käsittely on hieman vaikeampaa ja kaulitessa tarvitaan enemmän jauhoja! Mutta hyvä ohje kaiken kaikkiaan!
Minkälainen rakenne tortilloille on? Tuleeko pehmeitä?
Tortillojen rakenne on pehmeä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ei ole kyllä iso homma tehdä ja ovat paljon parempia kuin kaupan lätyt :P
Toimiiko resepti myös täysjyvävehnäjauholla?
Osan reseptin durumvehnäjauhoista voi korvata täysjyvävehnäjauhoilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Enpä tiedä maksaako vaivaa alkaa itse näitä vääntämään. Paistamisessa aikaa tuhoutuu kun jokainen lätty on paistettava molemmin puolin. Toki suolaa saa näin kaupallisia vaihtoehtoja vähemmän, mutta työmäärä on niin kova, että ainakin minulla jäi tortillojen paistaminen yhteen kertaan.
Tuli tosi hyviä tortilloista, tein kanatäytteisiä. Kaikki tykkäsi ja hyvillämielin tuli syötyä :)

Pages