Tortillataikinasta tehdään perinteisesti pohja, joka paistetaan erikseen ja täyte lisätään vasta paistamisen jälkeen.

Avokado Tortillapalat -reseptissä täyte paistetaan raakojen tortillojen päällä joko pannulla tai uunissa.

Tortillojen ja täytteiden paistaminen olisi mahdollista myös nuotiolla.

Kun teet pieniä paloja, saat mukavaa naposteltavaa illanistujaisiin.

Ainekset 10 kpl annosta

Pohjat:
½
tl
suolaa
½
dl
öljyä
dl
vettä
Avokadotäyte:
1
rkl
öljyä tai margariinia
20
cm
purjosipulia
1
chilipaprika
1
tl
mustapippuria rouheena
1
ps
pakastemaissin jyviä (200 g)
1
tlk
guacamolea (300 g)
3
avokadoa + sitruunamehua
2
punaista paprikaa
1
rkl
oreganoa
2
dl
kapriksia
150
g
parmesaanilastuja

Ohje

  1. Sekoita pohjien ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettyinä muovilla sillä aikaa, kun valmistat täytteen. Kuumenna rasva pannulla, lisää silputut purjosuikaleet, chilipaprika ja mustapippuri.

  2. Paista hetki, ota pois liedeltä ja lisää maissit sekä guacamole. Kauli pullat pienehköiksi pyöreiksi levyiksi, halkaisija n. 12 cm. Levitä tortillojen päälle täyteseos, sekä avokado- ja paprikakuutiot ja oreganoa sekä kaprikset.

  3. Valele avokadopalojen päälle sitruunamehua, etteivät ne tummu. Ripottele tortillojen pinnalle parmesaanilastuja. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla miedolla lämmöllä tai 250-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min.

VINKKI: Kokeile tehdä näillä täytteillä ja käytä pohjana Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina Suolaiseen leivontaan -pakastetaikinaa. Sulata vain taikina ja jaa täytteet siihen (½ annosta täytettä riittää).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.