Avokado Tortillapalat

Avokado Tortillapalat

Tortillataikinasta tehdään perinteisesti pohja, joka paistetaan erikseen ja täyte lisätään vasta paistamisen jälkeen. Avokado Tortillapalat -reseptissä täyte paistetaan raakojen tortillojen päällä joko pannulla tai uunissa. Tortillojen ja täytteiden paistaminen olisi mahdollista myös nuotiolla. Kun teet pieniä paloja, saat mukavaa naposteltavaa illanistujaisiin.

10 kpl
Pohjat:
4dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
½tlsuolaa
½dlöljyä
dlvettä
Avokadotäyte:
1rklöljyä tai margariinia
20cmpurjosipulia
1chilipaprika
1tlmustapippuria rouheena
1pspakastemaissin jyviä (200 g)
1tlkguacamolea (300 g)
3avokadoa + sitruunamehua
2punaista paprikaa
1rkloreganoa
2dlkapriksia
150gparmesaanilastuja

Valmistusohje

Sekoita pohjien ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettyinä muovilla sillä aikaa, kun valmistat täytteen. Kuumenna rasva pannulla, lisää silputut purjosuikaleet, chilipaprika ja mustapippuri. Paista hetki, ota pois liedeltä ja lisää maissit sekä guacamole. Kauli pullat pienehköiksi pyöreiksi levyiksi, halkaisija n. 12 cm. Levitä tortillojen päälle täyteseos, sekä avokado- ja paprikakuutiot ja oreganoa sekä kaprikset. Valele avokadopalojen päälle sitruunamehua, etteivät ne tummu. Ripottele tortillojen pinnalle parmesaanilastuja. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla miedolla lämmöllä tai 250-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min.

VINKKI: Kokeile tehdä näillä täytteillä ja Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinalla (suolainen) paloja. Sulata vain pakastetaikina ja jaa täytteet siihen (½ annosta täytettä riittää).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)