Leivo ensin itse tortillat. Käytä Durumvehnäjauhoja, jolloin pohjien leipominen on helppoa ja lopputulos on maukas.

Näissä tortilloissa on kasvis-juustotäyte, mutta myös hyvin maustetut kanapalat sopivat joukkoon.

Ainekset 6 kpl isoja, 18 kolmiota annosta

Itse tehdyt tortillat quesadillojen pohjiksi:
1
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
2
dl
vettä
Guacamole:
3
kypsää isoa avokadoa
1
limetin mehu
hiven suolaa
3-6
kypsää tomaattia
1
kevätsipulinippu
1
chilin palko
Lisäksi täytteeseen:
200
g
fetajuustoa kuutioina
200
g
cheddar-juustoraastetta
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rkl
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Aloita valmistamalla tortillat. Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 6 osaan ja pyörittele jokaisesta taikinapallo. Kauli ne pyöreiksi paistinpannun kokoisiksi pohjiksi (halkaisija 20–24 cm). Paista pohjat kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin.

  2. Valmista quacamole: soseuta avokado limen mehun ja suolan kanssa. Pilko tomaatit ja sipulit sekä chili, sekoita ne avokadososeeseen.

  3. Levitä kolme tortillaa työlaudalle, lisää päälle quacamolea, juustoja, oliiveja ja korianteria. Laita toinen tortilla päälle.

  4. Paista kaksikerroksista täytettyä tortillaa eli quesadillaa vielä hetki miedolla lämmöllä pannulla molemmin puolin, kunnes täytteen juusto sulaa. Voit myös paistaa täytetyt quesadillat kätevästi juuri ennen tarjoilua läpikuumaksi mikrossa. Leikkaa tarjoiltaessa neljään osaan kolmioiksi.

VINKKI: Voit lisätä halutessasi täytteeseen myös kanasuikaleita, mausta ne hyvin texmex-tyyliin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.