Avokado-juustoquesadillat

Avokado-juustoquesadillat

Leivo ensin itse tortillat. Käytä Durumvehnäjauhoja, jolloin pohjien leipominen on helppoa ja lopputulos on maukas. Näissä tortilloissa on kasvis-juustotäyte, mutta myös hyvin maustetut kanapalat sopivat joukkoon.

6 kpl isoja, 18 kolmiota
Itse tehdyt tortillat quesadillojen pohjiksi:
dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
1tlsuolaa
½dloliiviöljyä
2dlvettä
Guacamole:
3kypsää isoa avokadoa
1limetin mehu
hiven suolaa
3-6kypsää tomaattia
1kevätsipulinippu
1chilin palko
Lisäksi täytteeseen:
200gfetajuustoa kuutioina
200gcheddar-juustoraastetta
2dlkivettömiä oliiveja
1rkltuoretta korianteria

Valmistusohje

Aloita valmistamalla tortillat. Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 6 osaan ja pyörittele jokaisesta taikinapallo. Kauli ne pyöreiksi paistinpannun kokoisiksi pohjiksi (halkaisija 20–24 cm). Paista pohjat kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Valmista quacamole: soseuta avokado limen mehun ja suolan kanssa. Pilko tomaatit ja sipulit sekä chili, sekoita ne avokadososeeseen. Levitä kolme tortillaa työlaudalle, lisää päälle quacamolea, juustoja, oliiveja ja korianteria. Laita toinen tortilla päälle. Paista kaksikerroksista täytettyä tortillaa eli quesadillaa vielä hetki miedolla lämmöllä pannulla molemmin puolin, kunnes täytteen juusto sulaa. Voit myös paistaa täytetyt quesadillat kätevästi juuri ennen tarjoilua läpikuumaksi mikrossa. Leikkaa tarjoiltaessa neljään osaan kolmioiksi.

VINKKI: Voit lisätä kanasuikaleita täytteeseen, mausta ne hyvin texmex-tyyliin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)