Tortillabileet itse tehden

Tortillabileet itse tehden

Tortillat voi tehdä myös kätevästi ja helposti itse. Parhaiten ne onnistuvat durumvehnäjauhoista, koska tortillojen muotoilu on helpompaa, sillä durum-vehnäjauhon sitko ei ole niin venyvää kuin tavallisen vehnäjauhon sitko. Mikäli haluat hieman kuitua mukaan, voit vaihtaa hieman (½-1 dl) jauhoja leseisiin.

4-5:lle eli 10 kpl tortilloja
A) Tortillapohjat:
5-5½dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
½tlsuolaa
½dlöljyä
2dlvettä
B) Täytteet:
Kana-, liha- tai kalatäyte:
1rklöljyä tai margariinia
2sipulia tai 1 pss pakastesipulikuutioita
400gbroileri-, liha- ja/tai kalasuikaleita
2rkltacomaustetta
(tai chiliä + oreganoa + suolaa)
Lisäksi erikseen tarjolle seuraavia:
2paprikaa ja/tai pala kurkkua suikaleina
1tlkananasmurskaa
1tlkranskankermaa tai kermaviiliä (n. 2 dl), voi olla laktoositonta ja vähärasvaista
1keräsalaatinlehtiä
100-200gjuustoraastetta, voi olla laktoositonta ja vähärasvaista
salsakastiketta (valmista tölkissä)
mangochutneytä (valmista tölkissä)
3dlkeitettyä Myllyn Paras Jasmiini Riisiä

Valmistusohje

Tee tortillapohjat. Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan ja pyörittele jokaisesta pulla. Anna pullien levätä peitettynä muovilla sillä aikaa, kun valmistelet täytteet. Kypsennä silputtu sipuli ja lihasuikaleet paistinpannulla tai kasarissa, lisää siihen tacomausteseosta mieleiselle voimakkuudelle. Laita pöytään tarjolle lisukkeet ja paistetut, maustetut lihasuikaleet. Keitä riisi erikseen (1 dl on kypsänä 3 dl). Riisi hieman miedontaa makuja, jos tortillat tuntuvat muuten liian voimakkailta. Kaulitse jokainen taikinapulla (A) jauhotetulla pöydällä ison paistinpannun kokoiseksi pyöreäksi levyksi kaulimella. Jokainen voi paistaa itselleen tortillan! Se tehdään paistamalla paistinpannulla ilman rasvaa molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja. Pöydässä jokainen voi laittaa haluamiaan täytteitä (B) tortillan sisään ja kääriä rullalle ja herkutella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Ihan hyvää, mutta tosin suolaa saisi olla ripaus enemmän! :)
Tein aiemmin vehnäjauhoista pohjia, jotka olivat työläitä kaulia, joten durumvehnäjauhot ovat kyllä ehdoton vaihtoehto. Ovat niin helppoja, että oli oikein ilo tehdä isompikin satsi.
Ehkä parhaita tortilloja..Tehtiin vaimon kanssa 10 ja 1 jäi jääkaapiin..seuraavana iltana sekin oli mennyt :P Todella hyviä!!
TORTILLAPOHJAT OLIVAT MAUKKAITA.SUOLAA OLISI SAANUT OLLA ENEMMÄN!
Erittäin namia. Tortillat ehkä hieman mauttomia, suolaa sai lisätä hiukan reippaammin täytteisiin. Kivaa vaihtelua arkiruokailuun, eikä vaikeatekoisiakaan.
Oli mahtavan makuisia. Tehtiin partioleirillä. Toi mukavaa vaihtelua leiriruoken pariin.