Calzone on pizza, jossa täyte on leivottu taikinan sisään. Tässä leivotaan ensin pizzapohjia, jotka täyttämällä ja kääntämällä syntyy calzoneja.

Calzonet ovat mainiota piknikruokaa jopa kylminä. Voit toki tehdä calzonet muutamia tunteja aiemmin valmiiksi jääkaappiin ja paistaa ennen tarjoilua.

Calzonetaikinaan kannattaa käyttää pizzajauhoja, jonka ansiosta taikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, se pitää kaulittaessa hyvin muotonsa vetäytymättä takaisin. Myllyn Paras Pizzajauhot sisältävät mm. durumjauhoa.

Ainekset 10 pientä annosta

2
dl
vettä
½
pkt
hiivaa (25 g)
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte:
2
rkl
oliiviöljyä
5
tomaattia
4-6
valkosipulinkynttä
200
g
lehtikaalia tai pinaattia
1
chilipaprika
1
rkl
oreganoa
1
tl
mustapippuria
200-400
g
feta-juustoa
2
dl
parmesaanijuustoraastetta
1
dl
GoGreen auringonkukansiemeniä
200
g
kermaviiliä

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kohoamisen aikana pilko tomaatit, valkosipulinkynnet, pinaatti tai lehtikaali ja chili pieneksi hakkelukseksi ja paista näitä öljyssä mausteiden kanssa pannulla 5-10 min.
  2. Ota pois liedeltä, lisää joukkoon juustot ja siemenet sekä lopuksi kermaviili. Kauli kohonneesta taikinasta n. 12 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä pizzapohjia. Levitä mahdollisimman runsaasti täytettä puolikkaille pizzapohjille, jätä ihan pienet reunat vapaaksi täytteestä.
  3. Levitä reunoille vettä liimaksi ja käännä täyttämätön puoli pohjan päälle, nipistele sauma hyvin kiinni kostein käsin.  Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. Pistele ja paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15 min eli kypsiksi ja kauniin värisiksi.

VINKKI: Mikäli haluat, voit lisätä täytteeseen tai osaan siitä pieniä kinkkukuutioita, katkarapuja tai lohta, ruokailijoiden toiveiden mukaan. Mikäli täytettä jää, syö se esim. pastan kanssa tai munakkaan täytteenä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.