Mikä estää kasaamasta burgerin aineksia tortillan väliin? No ei mikään. Voit kaikin mokomin käyttää tässä einespihvejä, mutta parempaa saat kun teet burgerpihvisi itse.

Ainekset 2 annosta

4
kpl
burgerpihviä (kts. ohje alla)
4
kpl
tortillalettuja
sinappia ja ketsuppia
voileipäkurkkuviipaleita
2
isoa tomaattia siivutettuna
rapeaa salaattia viipaloituna (romaine, cosmopolitan, jäävuori...)
8
siivua
purilais-cheddaria
Burgerpihvit grillissä:
400
g
naudan jauhelihaa
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria

Ohje

  1. Grillaa burgerpihvit grillissä kypsiksi.

  2. Tee tortillaan yksi viilto lätyn keskeltä itseesi päin. Penslaa tortilloiden päälle sinappia ja ketsuppia.

  3. Jaa täytteet tortillan päälle neljään lohkoon seuraavasti. Ensimmäiselle neljännekselle kurkkuviipaleita, toiselle paistettu pihvi, kolmannelle tomaattisiivut salaatin kera ja neljännelle pari cheddar-siivua.

  4. Taittele lohkot yksi kerrallaan kiinni.

  5. Laita taitellut taskut grilliin keskilämmölle. Paista molemmin puolin kunnes pinta alkaa saada väriä ja juusto on sulanut.

Burgerpihvit grillissä:

  1. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja muotoile taikinasta neljä noin sentin paksuista pihviä.

  2. Öljyä grilliritilä ennen pihvien paistamista.

  3. Paista pihvejä suoralla lämmöllä grillissä 3-5 minuuttia per puoli oman maun mukaan.

  4. Tarjoa muiden lisukkeiden kanssa grillattun kauratortillan väliin kietaistuna.

VINKKI: Voit kaikin mokomin käyttää tässä einespihvejä, mutta parempaa saat kun teet burgerpihvisi itse.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.