Hampurilaiset kasvispihveillä

Hampurilaiset kasvispihveillä
8 kpl
Hampurilaissämpylät:
4dltomaattimehua
25ghiivaa
½rklsuolaa
1rklsokeria
1rklrypsiöljyä
5dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
3-4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Pinnalle:
½vettä
2rklMyllyn Paras Korppujauhoja
Kasvispihvit:
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
2dltomaattimehua
2rklrypsiöljyä
2uuden sadon porkkanaa
150gbrokkoliinia (varsiparsakaalia)
2-3pientä kevätsipulia varsineen
2-3valkosipulinkynttä
nipputuoretta basilikaa (1 dl silppua)
nippuviinisuolaheinää (1 dl silppua)
1-2rkllimenmehua
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
250ghärkäpapuvalmistetta tai Nyhtökauraa
Paistamiseen:
4rklrypsiöljyä
Hampurilaisen muut täytteet:
1nippuretiisejä
2herkkukurkkua
2-3rklvegaanista sitruunamajoneesia
1rkurucolaa
8viipalettavegaanista (pizza)juustoa

Valmistusohje

Lämmitä sämpylätaikinaa varten tomaattimehu kädenlämpöiseksi ja kaada se isoon taikinakulhoon tai monitoimikoneen kulhoon. Liuota nesteeseen hiiva, suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaksi lisäämällä nesteeseen jauhoja vähitellen. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 8 palasta. Pyörittele paloista sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille väljästi. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä, ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min.

Laita korppujauhot tomaattimehuun turpoamaan. Kuori ja raasta porkkanat, hienonna brokkoliinit, sipulit, valkosipulinkynnet ja yrtit veitsellä tai monitoimikoneessa. Paista silppuseosta pannulla, mausta hyvin. Lisää mukaan hienoksi hakattua härkäpapuvalmistetta tai Nyhtökauraa, jatka paistamista 1–2 min. Ota pois liedeltä, lisää joukkoon turvonneet korppujauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta kostutetuin käsin 8 pihviä ja kypsennä ne pannulla molemmin puolin, käytä paistamiseen öljyä. Voit myös paistaa pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min.

Valmista hampurilaiset ennen tarjoilua. Leikkaa retiisit ja herkkukurkut viipaleiksi. Halkaise sämpylät ja paahda ne leivänpaahtimessa. Kokoa hampurilainen aloittaen kannesta. Sivele sämpylän kannen leikattuun pintaan majoneesia, levitä päälle retiisi- ja kurkkuviipaleita sekä rucolanlehtiä. Nosta salaatin päälle juustoviipale ja lämmin kasvispihvi, sulje hampurilainen painaen paloja hieman yhteen. Käännä valmis tuotos oikeinpäin. Nauti kasvishampurilaiset heti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)