Ainekset 8 annosta

Hampurilaissämpylät:
4
dl
tomaattimehua
25
g
hiivaa
½
rkl
suolaa
1
rkl
sokeria
1
rkl
rypsiöljyä
Pinnalle:
½
vettä
Kasvispihvit:
2
dl
tomaattimehua
2
rkl
rypsiöljyä
2
uuden sadon porkkanaa
150
g
brokkoliinia (varsiparsakaalia)
2-3
pientä kevätsipulia varsineen
2-3
valkosipulinkynttä
nippu
tuoretta basilikaa (1 dl silppua)
nippu
viinisuolaheinää (1 dl silppua)
1-2
rkl
limenmehua
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
250
g
härkäpapuvalmistetta tai Nyhtökauraa
Paistamiseen:
4
rkl
rypsiöljyä
Hampurilaisen muut täytteet:
1
nippu
retiisejä
2
herkkukurkkua
2-3
rkl
vegaanista sitruunamajoneesia
1
rku
rucolaa
8
viip.
vegaanista (pizza)juustoa

Ohje

  1. Lämmitä sämpylätaikinaa varten tomaattimehu kädenlämpöiseksi ja kaada se isoon taikinakulhoon tai monitoimikoneen kulhoon. Liuota nesteeseen hiiva, suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaksi lisäämällä nesteeseen jauhoja vähitellen. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  2. Leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa se 8 palaan. Pyörittele paloista sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille väljästi. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä, ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min.
  3. Laita korppujauhot tomaattimehuun turpoamaan. Kuori ja raasta porkkanat, hienonna brokkoliinit, sipulit, valkosipulinkynnet ja yrtit veitsellä tai monitoimikoneessa. Paista silppuseosta pannulla, mausta hyvin. Lisää mukaan hienoksi hakattua härkäpapuvalmistetta tai Nyhtökauraa, jatka paistamista 1–2 min. Ota pois liedeltä, lisää joukkoon turvonneet korppujauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Muotoile massasta kostutetuin käsin 8 pihviä ja kypsennä ne pannulla molemmin puolin, käytä paistamiseen öljyä. Voit myös paistaa pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min.
  5. Valmista hampurilaiset: Leikkaa retiisit ja herkkukurkut viipaleiksi. Halkaise sämpylät ja paahda ne leivänpaahtimessa. Kokoa hampurilainen aloittaen kannesta. Sivele sämpylän kannen leikattuun pintaan majoneesia, levitä päälle retiisi- ja kurkkuviipaleita sekä rucolanlehtiä. Nosta salaatin päälle juustoviipale ja lämmin kasvispihvi, sulje hampurilainen painaen paloja hieman yhteen. Käännä valmis tuotos oikeinpäin. Nauti kasvishampurilaiset heti.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.