Makean suolainen suklaakakku on mehevä ja valmistuu nopeasti kuumassa grillissä. Viimeistele herkku valkosuklaakinuskikastikkeella. Tästä riittäisi pienempikin pala mutta takaamme ettei mitään jää tähteeksi.

Ainekset 1 vuoallinen, noin 8 annosta

150
g
voita
200
g
tummaa suklaata
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
½
dl
kaakaojauhetta (sokeroimaton)
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
tortilla chipsejä murskattuna
Valkosuklaakinuski:
3
dl
sokeria
3
dl
kuohukermaa
150
g
valkosuklaata

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa kiehuvaksi ja siirrä pois lämmöltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa noin 10 minuuttia. Vaahdota tällä välin kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.

  2. Sekoita voi ja suklaa tasaiseksi. Kaada seos muna-sokerivaahdon joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi kaakao, vehnäjauhot ja leivinjauhe.

  3. Kaada taikina grillinkestävään uunivuokaan ja ripottele pinnalle tortillalastut.

  4. Kuumenna grilli noin 200 asteeseen ja laita vuoka epäsuoralle lämmölle. Paista kansi suljettuna 15 minuuttia.

  5. Valmista kakun kypsyessä karamellikastike. Paahda sokeri vaalean ruskeaksi ja lisää joukkoon kuohukerma. Sekoita, lisää valkosuklaa ja anna jäähtyä.

  6. Tarjoa kakku lämpimänä ja kaada pinnalle runsaasti kastiketta.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.