Suklaiset mutakakkumuffinssit ruusukreemillä

Suklaiset mutakakkumuffinssit ruusukreemillä
2 t 10 min, josta valmisteluaika 1 t 20 min

Nyt hemmotellaan äitiä kunnon kukkaloistolla! Someleipuri Maijan mutakakkumuffinsseissa on nimittäin kukkivaa hyvää kaikille aisteille. Näissä herkuissa jumalaisen tahmainen pohja saa kruunukseen ruusuisella maulla täydelliseksi viilattuja, syötäviä kukkia.

Kuorrute kannattaa valmistaa muffinssien jäähtyessä, jotta aikaa ei kulu ylimääräiseen odotteluun.

Katso myös video kukkapursotusten tekemiseen!

Yhdestä annoksesta tulee yhteensä noin 12 keskikokoista muffinssia
Mutakakkumuffinssit:
200gvoita
3dlsokeria
1dltummaa kaakaojauhetta
3tlvaniljasokeria
3kananmunaa
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
Ruusukreemi:
100mlruusun makuista limonadia
250gsokeria
500gvoita
1-2tlruusuaromia
Värjäämiseen:
geelimäistä elintarvikeväriä tai rasvaliukoista jauheväriä (sininen, punainen, keltainen)
muutama pala tummaa suklaata

Valmistusohje

Mutakakkumuffinssit

  1. Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.

  2. Sulata voi ja lisää sokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.

  3. Lisää taikinaan kananmunat ja sekoita hyvin.

  4. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen.

  5. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista noin 10–15 min. Anna jäähtyä.

Ruusukreemi

  1. Kiehauta ruusulimonadi ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon ruusuaromi ja jäähdytä kunnolla jääkaapissa, jotta liemi ei sulata voita.

  2. Vaahdota voita n. 30 min. Lisää sitten täysin jäähtynyt sokeriliemi ohuena nauhana edelleen koko ajan vatkaten. Vaahdota lopuksi vielä 5–10 min.

  3. Jaa kreemi erillisiin kulhoihin värjäämistä varten. Auringonkukkiin tarvitset keltaista ja ruskeaa kreemiä, ruusuihin vihreää ja punaista. (Punaista kreemiä kuluu pursotuksiin eniten, sitten keltaista ja ruskeaa sekä vähiten vihreää).

Kreemin värjäys

  1. Ruskea: Sulata muutama pala suklaata ja sekoita kreemin sekaan. Laita pursotinpussiin, jossa on pieni pyöreä tylla.

  2. Vihreä: Sekoita kreemiin reilusti keltaista väriä ja tippa sinistä. Laita tasaiseksi sekoitettu kreemi pursotinpussiin ja leikkaa pussin pää nuolenkärjen muotoon.

  3. Keltainen: Sekoita keltaista väriä kreemiin ja laita pursotinpussiin. Leikkaa pussin pää nuolenkärjen muotoon samaan tapaan kuin vihreän kreemin pussi.

  4. Punainen: Sekoita punaista väriä kreemiin ja laita pursotinpussiin, jossa on terälehtitylla.

Auringonkukkien pursotus

  1. Pursota keltaisella kreemillä terälehtiä kaksi kierrosta koko muffinssin ympäri.

  2. Täytä keskelle jäänyt ympyrä pursottamalla ruskeaa kreemiä pisaroina kukan keskustaksi.

Ruusujen pursotus

  1. Pursota punaisella kreemillä ensin tiivis sykerö muffinssin keskelle. Lisää sitten samalla värillä terälehtiä sykerön reunoilta alkaen muffinssin reunalle asti.

  2. Lisää vihreällä kreemillä terälehtiä ruusun reunoille.

VINKKI: Voit pursottaa pienempiä ruusuja myös erilliselle leivinpaperin palalle kukkanaulan avulla ja nostella niitä varovasti muffinssien päälle.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Maija Vuonokari

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)