Mutakakku

Mutakakku
  • Mutakakku on monen suklaan ystävän lempiherkku, joka lumoaa täyteläisyydellään. Mutakakku on myös kätevä tarjottava juhlissa, sillä sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakun maku ja rakenne vain paranevat, kun kakku lepää yhden yön jääkaapissa.
  • Kypsä mutakakku on reunoilta ja pinnasta kypsä, mutta keskeltä pehmeä. Mutakakun kypsyyden testaat helposti näin: Ota kakku uunista ja tarkista, että pintakerros näyttää kypsältä. Heiluta varovasti vuokaa edestakaisin. Jos pintakerros on kypsä, mutta kakku hytkyy hieman vuoassa, mutakakku on sopivan kypsä. Rakenne kiinteytyy vielä hieman, kun kakku jäähtyy.
  • Tarjoile mutakakku kermavaahdon ja vadelmien kera. Myös vaniljajäätelö sopii mainiosti kermavaahdon tilalle. Voit myös ripotella ohuen kerroksen tomusokeria mutakakun päälle juuri ennen tarjoilua.
  • Katso ohjeen alta video, jossa Arja Elina Laine valmistaa tämän herkullisen mutakakun Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.
150gvoita
200gtummaa suklaata (1 levy)
3munaa
dlsokeria
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
2rklkaakaojauhetta
Vuoan leivitykseen:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Tarjoiluun:
2dlkermaa
2tlvaniljasokeria
vadelmia tai karhunvadelmia

Valmistusohje

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja sihtaa ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaan jäähtynyt voi-suklaaseos.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.

Anna kakun jäähtyä hetki. Nosta mutakakku vuoasta varovasti tarjoiluvadille.

Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja vadelmia. 

VINKKI: Jos haluat vehnättömän mutakakun, korvaa ohjeen jauhot tattarijauhoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voikos mutakakkua tehdä gluteenittomana, kun minulla on ystävätär, jolla on keliakia ja en oiken hallitse näitä leivonnaisia?
Mutakakun voi tehdä gluteenittomana kun käyttää kakkuun jauhona gluteenitonta jauhoseosta tai gluteenittomia tattarijauhoja sekä gluteenittomia korppujauhoja vuoan leivitykseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta