Mutakakku

Mutakakku

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa tämän herkullisen mutakakun Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

150gvoita
200gtummaa suklaata (1 levy)
3munaa
dlsokeria
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
2rklkaakaojauhetta
Vuoan leivitykseen:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Tarjoiluun:
2dlkermaa
2tlvaniljasokeria
vadelmia tai karhunvadelmia

Valmistusohje

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja sihtaa ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaan jäähtynyt voi-suklaaseos.  Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen. Anna kakun jäähtyä hetki. Nosta kakku vuoasta varovasti tarjoiluvadille.  Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja vadelmia.

VINKKI: Jos haluat vehnättömän kakun, tee kakku tattarijauhoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voikos mutakakkua tehdä gluteenittomana, kun minulla on ystävätär, jolla on keliakia ja en oiken hallitse näitä leivonnaisia?
Mutakakun voi tehdä gluteenittomana kun käyttää kakkuun jauhona gluteenitonta jauhoseosta tai gluteenittomia tattarijauhoja sekä gluteenittomia korppujauhoja vuoan leivitykseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta