Sanna Kalasniemi on aikuisten sarjan Piparinleivonnan SM-voittaja vuosimallia 2019, ja hänen keittiössään joulu maistuu raikkaalta minttusuklaalta. Käden käänteessä valmistuva mutakakku on jumalaisen pehmeä ja helppo ilmestys, jonka pinnan kruunavat rapsakasti rouskuvat pekaanipähkinät sekä vallaton vaniljajäätelö.

 

Ainekset annosta

200
g
voita
200
g
minttusuklaata
2 ½
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
4
kananmunaa
100
g
pekaanipähkinöitä
voita vuoan voiteluun
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 180 °C asteeseen.
  2. Mittaa voi ja paloiteltu minttusuklaa kattilaan.
  3. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoitellen.
  4. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja jauhot.
  5.  Lisää taikinaan munat yksitellen ja samalla sekoittaen vispilällä.
  6. Kaada valmis taikina voideltuun vuokaan (ø 22–25 cm).
  7. Asettele pekaanipähkinät kakun päälle.
  8.  Paista uunin alatasolla noin 18–20 min, kunnes pinta on kypsä mutta sisus taikinainen.
  9. Anna kakun hetki jäähtyä ja irrota sitten vuoasta.
  10. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Resepti:
Sanna Kalasniemi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.