Sanna Kalasniemen minttu-pekaanipähkinä-mutakakku

Sanna Kalasniemi mutakakku pekaanipähkinöillä
45 min, josta valmisteluaika 20 min

Sanna Kalasniemi on aikuisten sarjan Piparinleivonnan SM-voittaja vuosimallia 2019, ja hänen keittiössään joulu maistuu raikkaalta minttusuklaalta. Käden käänteessä valmistuva mutakakku on jumalaisen pehmeä ja helppo ilmestys, jonka pinnan kruunavat rapsakasti rouskuvat pekaanipähkinät sekä vallaton vaniljajäätelö.

 

200gvoita
200gminttusuklaata
2 ½dlsokeria
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1/2 tlsuolaa
1dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
4kananmunaa
100gpekaanipähkinöitä
voita vuoan voiteluun
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 180 °C asteeseen.

  2. Mittaa voi ja paloiteltu minttusuklaa kattilaan.

  3. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoitellen.

  4. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja jauhot.

  5.  Lisää taikinaan munat yksitellen ja samalla sekoittaen vispilällä.

  6. Kaada valmis taikina voideltuun vuokaan (ø 22–25 cm).

  7. Asettele pekaanipähkinät kakun päälle.

  8.  Paista uunin alatasolla noin 18–20 min, kunnes pinta on kypsä mutta sisus taikinainen.

  9. Anna kakun hetki jäähtyä ja irrota sitten vuoasta.

  10. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Resepti:
Sanna Kalasniemi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)