Tämä ohje on superhelppo, sillä mutakakkuun tarvitaan vain 3 eri raaka-ainetta.

Mutakakku toimii niin jälkiruokana kuin kahvi- / teepöydässä.

Tämä resepti on kokeiltu Kymppi-mämmillä, mutta voit käyttää ohjeeseen myös itse tehtyä mämmiä, mikäli mämmisi on löysempää kuin ”kaupan tuote”, lisää ohjeeseen 1 muna.

Suklaan ja mämmin makeus vaikuttavat lopputulokseen, mikäli olet makean ystävä, voit maistaa taikinaa ja halutessasi lisätä ½– 1 dl sokeria taikinaan.

Ainekset n. 10 annosta annosta

Kakkutaikina:
200
g
taloussuklaata tai tummaa suklaata
300
g
mämmiä (kokeiltu Kymppi-mämmillä)
4
isoa kananmunaa
Lisäksi:
appelsiinikuorihilloa ja kermavaahtoa tai appelsiinijäätelöä

Ohje

  1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai varovaisesti vesihauteessa, sekoita siihen mämmi. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset, laita valkuaiset isoon puhtaaseen kippoon ja sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää mämmi-suklaaseosta valkuaisvaahtoon noin 1 dl kerrallaan varovaisesti sekoittaen.

  2. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20–22 cm), jonka reunat on sivelty öljyllä tai rasvalla. Paista kakkua 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Mutakakku saa jäädä keskeltä tahmaiseksi.

  3. Tarjoile mutakakku hieman lämpimänä tai jäähtyneenä. Kakun voi tarjoilla sellaisenaan tai esimerkiksi appelsiinikuorihillon ja kermavaahdon tai appelsiinijäätelön kera.

  4. Säilytä mutakakkua viileässä, jossa se säilyy useamman päivän.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.