Pääsiäisen suklainen yllätyskakku

Pääsiäisen suklainen yllätyskakku
1 t 30 min, josta valmisteluaika 45 min

Someleipurimme Leena pyöräytti pääsiäisen kunniaksi suklaisen kakun, joka tuo mieleen lapsuudesta tutut herkkupalat – tämä kakku nimittäin kätkee sisäänsä makean yllärin. Pistä sinäkin jännitystä pääsiäiseen ja leivo Leenan superhelppo kakku kahvipöytään!

Yhdestä annoksesta taikinaa syntyy 2 litran kakku eli noin 30 viipaletta
Taikinaan:
150gvoita
4kananmunaa
3dlsokeria
2sitruunan raastettu kuori ja mehu (n. 1,5 dl)
6dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
3tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
1dlkermaa
kourallinen pieniä, rapeakuorisia suklaamunia
Voiteluun:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Koristeluun:
kourallinen pieniä suklaamunia
tomusokeria tai valkosuklaata

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.

  2. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.

  3. Mittaa ja sekoita kuivat aineet kulhoon.

  4. Pese sitruunat huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu.

  5. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  6. Lisää raastettu sitruunankuori kananmunavaahtoon.

  7. Lisää taikinaan vuorotellen sitruunamehua, siivilöityä jauhoseosta ja kermaa sekoittaen.

  8. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula ja sekoita taikina tasaiseksi.

  9. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka. Annostele siihen ⅔ taikinasta.

  10. Asettele taikinan päälle tiheään pieniä, rapeakuorisia suklaamunia.

  11.  Annostele loput taikinasta suklaamunien päälle.

  12. Tasoita pinta ja vedä keskelle ura, jotta kakku kohoaa tasaisesti.

  13. Kypsennä uunin alaosassa noin 50 minuuttia ja testaa kypsyys tikulla.

  14. Anna kakun levätä hetki ennen kumoamista. Jäähdytä mielellään seuraavaan päivään.

  15. Koristele suklaamunilla ja tomusokeripilvellä tai sulasta valkosuklaasta tehdyillä raidoilla.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Leena Taivalsaari

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)