Sitruunakakku

Sitruunakakku
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min

Sitruunakakku on kuivakakkujen eliittiä ja kaunis keväinen tuulahdus kahvipöytään.

Tällä ohjeella saat kostean, mehevän ja maukkaan sitruunakakun, joka säilyy hyvänä pitkään.

Ohje sopii kaikenmallisiin kuivakakkuvuokiin! 

torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
3munaa
dlsokeria
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlsitruunamehua
150gvoi- tai margariinisulaa
1sitruunan raastettu kuori
(sitruunaesanssia)

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.

Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.

VINKKI! Kokeile myös raidallista kakkuklassikkoamme tiikerikakkua!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (74)

Ihan huippuhyvää kakku onnistui todella hyvin :) helppo tehdä ja nousi hyvin ei lössähtänyt suosittelen ohjetta :)
Olen pettynyt. En tiedä, millä kumman poppakonstilla teillä kakku kohoaa, että se on tuon torvivuoan kokoinen. Tuo ei kohonnut edes puoleen väliin.
Buenos..
Bravo
Älyttömän hyvä! Käytin sitruunankuoriraastejauhetta 2 pss ja sitruunanmehua lisäksi. Oli sitruunan makua☺
Taitaapa olla maukas?
Meni vähän pyllylleen, kakku ei noussut tarpeeksi, syynä uskon että on liika hapan sitruuna mehu. Toisessa vastaavassa ohjeessa sitä laitetaan vain 1 ja puoli ruokalusikallista kun tässä desi.
Ohjeessa on hieman liikaa sitruunaa. Puolet tuosta määrästä riittäisi.
Voiko tähän lisätä esim. lime-rahkan vai pitääkö jotakin ainetta poistaa tai pienentää määrää? t. Merja
Voi lisätä rahkaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages