Sitruunakakku

Sitruunakakku
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min

Sitruunakakku on kuivakakkujen eliittiä ja kaunis keväinen tuulahdus kahvipöytään.

Tällä ohjeella saat kostean, mehevän ja maukkaan sitruunakakun, joka säilyy hyvänä pitkään.

Ohje sopii kaikenmallisiin kuivakakkuvuokiin! 

torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
3munaa
dlsokeria
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlsitruunamehua
150gvoi- tai margariinisulaa
1sitruunan raastettu kuori
(sitruunaesanssia)

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.

  2. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.

VINKKI! Kokeile myös raidallista kakkuklassikkoamme tiikerikakkua!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (97)

Todella maistuvan kakun ohje. Ihana sitruunan tuoksu nousi uunista paistovaiheessa ja nautimme illallisen jälkeen. Tulen tekemään toistekin!
Helppo tehdä, kevyempi ja hyvänmakuinen.Kiitos.
Tein tänään kakun, laitoin ruokakermaa ja juoksevaa margariinia, silti tuli aika yty. Voisiko laittaa osan perunajauhoja?
Ei onnistunut. Rasva loppuvaiheessa pilasi lopputuloksen. Kuohkeus hävisi.
Siis todellako 5 dl jauhoja??
Kakku onnistui todella hyvin ja on suussa sulavaa. Teen varmaan tällä ohjeella jatkossakin
En ole vielä tehnyt mutta varmaan on hyvän makuista!!
Kakusta tuli oikein hyvä. Teen tällä reseptillä jatkossa. Hyvä resepti.
Muistuttaa hyvin paljon äitini antamaa reseptiä, joka katosi. Kiitos täältä Ruotsista. Maija Ruisniemi
Täydellinen tuli. Annoin sokerin sulaa munien joukossa 20min ennen vaahdotusta. Vaniljasokerin sijasta laitoin Vaniljauutetta 1tl sulaan margariiniin sekoitettuna. Käytin pinnoitettua vuokaa, joten en korppujauhottanut. Paistoajaksi riitti 37min. Jäähdytin 15min ja kakku putosi hyvin lautaselle.

Pages