Sitruunakakku

Sitruunakakku
torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
3munaa
dlsokeria
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlsitruunamehua
150gvoi- tai margariinisulaa
1sitruunan raastettu kuori
(sitruunaesanssia)

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (53)

Kakku on uunissa, hyvältä ainakin nyt näyttää :)
Tein kakun gluteenittomista jauhoista, hyvää tuli....
Hyvä, maukas peruskakku, onnistui erinomaisesti, ei liian raskas. Nesteeksi laitoin yhden sitruunan ja puolikkaan appelsiinin mehun, jolloin nestettä tuli ohjeen 1 dl. Kirpeähköä makua voisi taittaa vaikkapa sokerikuorrutuksella.
Minusta kakusta tuli mauton ja voi maistui elttaantuneelta, kun tavallisesti en käytä voita, koska se on epäterveellistä kovaa rasvaa ja sokeriakin laitoin vaan 1 ja 1/2 dl, koska 2 ja 1/2 dl on minulle liikaa sokeria. Maha tuli kipeäksi tuosta sitruunamehusta, kun laitoin sen 1 dl, joka oli ohjeessa. Liika sitruuna on liian hapanta vatsalle.
Ei ihme että kakkusi oli mauton ja huono kun muuttelet alkuperäistä ohjetta.
Jos tekee sitruunajauheesta, paljonko sitä voisi suunnilleen tulla?
Sitruunajauheita on erilaisia, joissa maut ja makujen voimakkuus vaihtelevat. Siten sopiva määrä täytyy kokeilla. Asiaa kannattaa kysyä myös kyseisen jauheen valmistajalta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kiitos
Raikas, hyvä kakku. Muunsin reseptiä: 0,5 dl appelsiinituoremehua ja 0,5 dl sitruunasta puristettua mehua plus pestyn sitruunan raastettua kuorta.
Voiko käyttää juoksevaa margariinia? Jos voi, pitääkö sekin sulattaa vai kelpaako semmosenaan?

Pages