Sitruunakakku

Sitruunakakku
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min
torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
3munaa
dlsokeria
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlsitruunamehua
150gvoi- tai margariinisulaa
1sitruunan raastettu kuori
(sitruunaesanssia)

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.

Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.

VINKKI! Kokeile myös raidallista kakkuklassikkoamme tiikerikakkua!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (70)

Älyttömän hyvä! Käytin sitruunankuoriraastejauhetta 2 pss ja sitruunanmehua lisäksi. Oli sitruunan makua☺
Taitaapa olla maukas?
Meni vähän pyllylleen, kakku ei noussut tarpeeksi, syynä uskon että on liika hapan sitruuna mehu. Toisessa vastaavassa ohjeessa sitä laitetaan vain 1 ja puoli ruokalusikallista kun tässä desi.
Ohjeessa on hieman liikaa sitruunaa. Puolet tuosta määrästä riittäisi.
Voiko tähän lisätä esim. lime-rahkan vai pitääkö jotakin ainetta poistaa tai pienentää määrää? t. Merja
Voi lisätä rahkaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Helppo ja erittäin hyvä kakkuohje....Tuli mehukas ja mukavasti sitruunalla maistuva kakku. Suosittelen.
Tänään tein 3 kakkua. Kohosi hyvin ja oli mehukkaan maukas. Tästä tulee vakioreseptini.
Sitruunakakku on aina niiiin hyvä, kohosi komeasti. Nyt ukon kanssa päiväkahvit, aurinko paistaa kuin keväällä.
Tykkään tästä helposta ohjeesta! Jaan taikinan muffinivuokiin ja paistan 10 min. Joskus korvaan pienen osan vehnäjauhoja kookoshiutaleilla ja rasvan rypsiöljyllä. Kaikki toimii!

Pages