Sitruunakakku

Sitruunakakku
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min

Sitruunakakku on kuivakakkujen eliittiä ja kaunis keväinen tuulahdus kahvipöytään.

Tällä ohjeella saat kostean, mehevän ja maukkaan sitruunakakun, joka säilyy hyvänä pitkään.

Ohje sopii kaikenmallisiin kuivakakkuvuokiin! 

torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
3munaa
dlsokeria
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlsitruunamehua
150gvoi- tai margariinisulaa
1sitruunan raastettu kuori
(sitruunaesanssia)

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.

  2. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.

VINKKI! Kokeile myös raidallista kakkuklassikkoamme tiikerikakkua!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (80)

Voiko käyttää gluteenittomia jauhoja?
Voi käyttää gluteenittomia jauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Aivan ihana sitruunakakku.
Onnistui hyvin. Nopea valmistaa, koska sokeri ja munat vatkataan. Ei juoksettumisvaaraa ollenkaan. Kakku nousi hyvin, jauhoja minusta sopivasti ja sitruuna maistuu. Nyt vielä kylmässä niin maku senkun paranee. Varma valinta pojan rippijuhliin (olen kokeillut muutaman).
Tällä kertaa onnistuin kuivakakun teossa!! Kiitokset ja ylioppolasjuhla-pöytään kiva piriste..Ainoa, mitä mietin kakkua vatkatessa oli kanamunien ja sokerin välinen suhde, muttei sekään vaikuttanut lopputulokseen, vai vaikuttiko sittenkin positiivisesti, kun kakku ei jäänyt raa`aksi kuten tavallisesti. Ehkä se oli siis hyvä kun sokerivaahdotuksesta ei tullut sokerikakkua vastaava tulos.. Tätä jäin miettimään. Tämä resepti on nyt sellainen, jota keskinkertaisena leipurina uskallan käyttää tulevissakin juhlissa tulevaisuudessa. Uskon nyt itseeni kuivakakunkin teossa ja olen jo yli viisikymppinen! Kiitos tästä reseptistä sen julkaisijalle!!
Kokeilin tätä kakkua ensimmäistä kertaa. Mietin tämän , ja saksalaisen sitruunakakun välillä, valitsin tämän, siitä huolimatta, että ihmettelin venhäjauhojen määrää ??!! Käytin ohjeen vehnäjauhoja, mittaan aina aineet tarkkaan. Kun kaadoin taikinaa vuokaan , pahat epäilykset valtasivat jo mieleni. Taikina oli sitkeää liisteriä. Mielestäni vehnäjauhojen määrä on liian suuri ? Kakku on jauhokökkö, kova ja , mehevyydestä ei ole tietoakaan !! En keksi muuta syytä, kuin jauhojen suuri määrä , tai missä muussa mahtoi olla vika ? Mainittakoon, että olen keskinkertainen leipoja, mutta kahvikakuistani on aina pidetty, ja niitä on pyydetty jopa tuliaisiksi kahvipöytään.
Ihan huippuhyvää kakku onnistui todella hyvin :) helppo tehdä ja nousi hyvin ei lössähtänyt suosittelen ohjetta :)
Olen pettynyt. En tiedä, millä kumman poppakonstilla teillä kakku kohoaa, että se on tuon torvivuoan kokoinen. Tuo ei kohonnut edes puoleen väliin.
Buenos..
Bravo

Pages