Sitruunakakku

Sitruunakakku
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min

Sitruunakakku on kuivakakkujen eliittiä ja kaunis keväinen tuulahdus kahvipöytään.

Tällä ohjeella saat kostean, mehevän ja maukkaan sitruunakakun, joka säilyy hyvänä pitkään.

Ohje sopii kaikenmallisiin kuivakakkuvuokiin! 

torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
3munaa
dlsokeria
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlsitruunamehua
150gvoi- tai margariinisulaa
1sitruunan raastettu kuori
(sitruunaesanssia)

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.

  2. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.

VINKKI! Kokeile myös raidallista kakkuklassikkoamme tiikerikakkua!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (90)

Kakusta tuli oikein hyvä. Teen tällä reseptillä jatkossa. Hyvä resepti.
Muistuttaa hyvin paljon äitini antamaa reseptiä, joka katosi. Kiitos täältä Ruotsista. Maija Ruisniemi
Täydellinen tuli. Annoin sokerin sulaa munien joukossa 20min ennen vaahdotusta. Vaniljasokerin sijasta laitoin Vaniljauutetta 1tl sulaan margariiniin sekoitettuna. Käytin pinnoitettua vuokaa, joten en korppujauhottanut. Paistoajaksi riitti 37min. Jäähdytin 15min ja kakku putosi hyvin lautaselle.
Voiko kakkuun käyttää muitakin jauhoja?
Erikoisvehnäjauhot sekoittuvat hyvin tämän tyyppisiin taikinoihin, mutta voi käyttää muitakin jauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämän kakun teen huomenna mökillä Vaivaton ja hyvän makuinen mökki kakku.Nami
Sama kokemus kuin näköjään parilla muullakin täällä. Harmi, että lueskelin kommentit vasta, kun olin laittanut kakun jo uuniin. Taikina melkoista liisteriä, epäilen myös tuota jauhojen määrää, taitaa olla reseptissä ainakin puolet liikaa. Harmittaa vietävästi, olisihan noita muitakin sitruunakakun reseptejä netissä ollut.
Voiko laittaa oikean sitruunan tilalle keltaisesta sitruunan näköisestä pullosta?
Voi käyttää myös valmista sitruunamehua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kakku ei noussut kunnolla. Omituinen tiivis rakenne, ei kuohkea, kypsä oli kun kokeilin. UTein ihan ohjeen mukaan. En ole kymmeniin vuosiin epäonnistunut kakkujen teossa. Jauhot tosin ei olleet myllyn paras merkkiä. Erikoisvehnäjauhoja kuitenkin. Harmittaa.

Pages