Banaanikakku

Banaanikakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Banaanikakku on ihanan mehevä ja säilyy hyvänä pitkään.
  • Kakun maku on itse asiassa parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta!
  • Muita pitkään mehevinä säilyviä kahvikakkuja ovat esimerkiksi piimäkakku ja supersuosittu klassikkomme porkkanakakku.
suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta tai noin 20 muffinia
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
2tlkanelia
1tlinkivääriä
2dlkermaa
3munaa
2-3dlbanaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
dljuoksevaa margariinia

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

  2. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

  4. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

VINKKI! Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (141)

Hyviä tuli vaikka munat jäi pois vahingossa joten menee munatomiin resepteihin
Oli todella helppo tehdä ja hyvää makua. Kiitoksia!
Oli tosi helppo ja nopea tehdä. Myös maku oli hyvä!
Mulla ei ollu mitään mausteita joten lisäsin vaniljasokeria. Ja ai että kun tuli hyvää!!
Ei kannata tosiaan hätäillä kakun kumoamisen kanssa. Koska niin tein, kakku lässähti. Koska se vaikutti kuohkealta ja kypsältä, kumoaminen lienee ainut syy.
Mulla lässähti kanssa. Syytä en tiedä, voiko leivinjauhe olla syy?
Oli helppo ja nopea, ei turhia työvaiheita. Voi muunnella omien mielihalujen mukaan.
Nam - käyn just tekemään kaverille ylläriksi kun oli yön töissä. Ihana herätä hyviin herkkujen tuoksuihin!
Tämä on luottoreseptini, jota muuntelen sen mukaan, mitä kaapissa sattuu olemaan. Kerman sijaan maustamaton jugurtti käy, ja osan sokerista korvaan vaahterasiirapilla. Kun laitan hapanmaitotuotetta taikinaan, niin leivinjauheen lisäksi myös soodaa. Ongelma on se, että kakku ahmaistaan päivässä-parissa, niin en saa tietää, millaista se olisi parhaimmillaan!
Ajattelin kokeilla uutuustuotetta suklaakermaa.

Pages