Banaanikakku

Banaanikakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Banaanikakku on ihanan mehevä ja säilyy hyvänä pitkään.
  • Kakun maku on itse asiassa parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta!
  • Muita pitkään mehevinä säilyviä kahvikakkuja ovat esimerkiksi piimäkakku ja supersuosittu klassikkomme porkkanakakku.
suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta tai noin 20 muffinia
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
2tlkanelia
1tlinkivääriä
2dlkermaa
3munaa
2-3dlbanaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
dljuoksevaa margariinia

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

  2. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

  4. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

VINKKI! Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (79)

Eka kertaa tehtiin ja helppo on tehdä aloittelijankin. Kakku maistui hyvältä.
Mielestäni kerma laimentaa maun pelkäksi rasvaiseksi, eikä kanelikaan ole paras pari banaanille. Kardemumma ehkä kävisi paremmin.
Kaneli juuri on hyvä kaveri banaanille, kannattaa kokeilla.
Löytyykö munatonta banaanikakun ohjetta vai voiko tästä jättää munat pois ja lisätä viinietikkaa? TittaO
Reseptistä voi jättää kananmunan pois tai lisätä viinietikkaa. Terv. Kuluttajaneuvonta
Todella hyvä ohje. Mehukas!
Hyvä resepti, toimii. Lisäsin rouhittua suklaata, antoi hyvän lisän. Teen uudestaankin, kiitos
Tuli oikein hyvä. Lisäsin vielä puoli teelusikaa suolaa ja saman verran soodaa jotta varmasti kohoaa, mutta ehkäpä olisi kohonnut muutenkin. Teen toistekin.
Olipas helppotekoinen kakku. Kermaa ei jääkaapista löytynyt. Maustamatonta jogurttia sen sijaan löytyi, jota laitoin kerman tilalle. Monta banaanikakun ohjetta olen hylännyt, mutta tällä ohjeella tulen tekemään kakun vastaisuudessakin.
Aivan mahtava pehmeä ,mehukas kakku tuli. Tein heti toisen perään.

Pages