Banaanikakku

Banaanikakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Banaanikakku on ihanan mehevä ja säilyy hyvänä pitkään.
  • Kakun maku on itse asiassa parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta!
  • Muita pitkään mehevinä säilyviä kahvikakkuja ovat esimerkiksi piimäkakku ja supersuosittu klassikkomme porkkanakakku.
suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta tai noin 20 muffinia
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
2tlkanelia
1tlinkivääriä
2dlkermaa
3munaa
2-3dlbanaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
dljuoksevaa margariinia

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

VINKKI! Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (60)

Hyvä mehevä kakku ja paranee vain seistessään
Laitoin 3 banaania, mutta taisi olla liikaa. Vaikka paistoin 15 min yli ohjeen ajan, jäi silti taikinaisen tuntuiseksi, läsähti kasaan ja tuntuu tönköltä. Myös jokin epämukava pistävä maku maistuu suuhun, olisiko leivinjauhe? Mikä mahtanut mennyt mönkään. Harmi, sillä tällaiset mittaa aineet ja sekoita ohjeet on kaivattuja!
Pää on tänään jossain muualla: unohdin kerman ja munat (!), jätin inkiväärin pois, lisäsin kardemummaa, piparkakkumuruja ja suklaahippuja; tästä tuli hyvää! Mitä sen kerman ja munien olisi pitänyt tehdä? Kakun koostumuskin on mielestäni hyvä.
Erittäin helppo ja nopea valmistaa ja helposti muunneltavissa maullisesti. Lopputulos maullisesti ja rakenteellisesti erinomainen, suosittelen kiireisille ja hyvän kahvikakun ystäville.
Hyvä resepti, monesti tehty. Saa helposti sokerittoman lisäämällä pari banaania ja pari rkl hunajaa :)
Inkiväärin jätin pois ja tuli silti tosi hyvää.
Ihanan helppo ohje. Kiitos. Korvasin 1 dl kermaa jogortilla. Ensin en meinannut uskoa, ettei munia tarvi vatkata erikseen. Hyvä tuli! Vajaa vuorokausi, niin se oli syöty! Tytär vei töihin, ja kehuja tuli äidille. Kaija.
Ihan hyviä tuli. Tein muffinssia 24 kpl. Hiukan mantelilastuja päälle. Oli 3 aivan mustaa banaania, moni olis heittänyt menemään, sisältä kuitenkin aivan valkoisia. Kannattaa käyttää. Suosittelen.
Käytin 2 munaa ja yhden ison banskun, ja pienensin muutkin määrät 2/3:aan. Annos oli just passeli 12-koloiseen muffinivuokaan (-peltiin?).
Täydellistä.

Pages