Banaanikakku

Banaanikakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Banaanikakku on ihanan mehevä ja säilyy hyvänä pitkään.
  • Kakun maku on itse asiassa parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta!
  • Muita pitkään mehevinä säilyviä kahvikakkuja ovat esimerkiksi piimäkakku ja supersuosittu klassikkomme porkkanakakku.
suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta tai noin 20 muffinia
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
2tlkanelia
1tlinkivääriä
2dlkermaa
3munaa
2-3dlbanaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
dljuoksevaa margariinia

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

VINKKI! Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (69)

Tuli oikein hyvä. Lisäsin vielä puoli teelusikaa suolaa ja saman verran soodaa jotta varmasti kohoaa, mutta ehkäpä olisi kohonnut muutenkin. Teen toistekin.
Olipas helppotekoinen kakku. Kermaa ei jääkaapista löytynyt. Maustamatonta jogurttia sen sijaan löytyi, jota laitoin kerman tilalle. Monta banaanikakun ohjetta olen hylännyt, mutta tällä ohjeella tulen tekemään kakun vastaisuudessakin.
Aivan mahtava pehmeä ,mehukas kakku tuli. Tein heti toisen perään.
Leivoin tällä reseptillä elämäni ensimmäistä kertaa kuivakakun! Kerman sijaan laitoin kevytmaitoa ja sulatetun margariinin lisäksi rypsiöljyä. Banaanisosetta tuli n. 2,5 dl. Paistoin kakun uunin alimmalla tasolla 50 minuutin ajan. Vuokani oli laadukas Nordic Waren alumiinivuoka jonka voitelin margariinilla ja jauhotin vehnäjauhoilla. Voisipa melkein sanoa että kakun koostumus hipoi täydellisyyttä, sillä kakku oli todella pehmeää ja mehevää!! Nam!
Voiko käyttää öljyä?
Voi käyttää. Terv. Kuluttajaneuvonta
Ajattelin kokeilla kaksinkertaisena 60 cm:lle pellille. Kerman tilalla kermaviiliä, sokeria kaikkineen 3 dl ja margariinin tilalla öljyä (n. 0,5 dl vähemmän, kuin sulaa margariiniä. :)
Hyvä mehevä kakku ja paranee vain seistessään
Laitoin 3 banaania, mutta taisi olla liikaa. Vaikka paistoin 15 min yli ohjeen ajan, jäi silti taikinaisen tuntuiseksi, läsähti kasaan ja tuntuu tönköltä. Myös jokin epämukava pistävä maku maistuu suuhun, olisiko leivinjauhe? Mikä mahtanut mennyt mönkään. Harmi, sillä tällaiset mittaa aineet ja sekoita ohjeet on kaivattuja!
Samoin kävi täällä vaikka noudatin mielestäni ohjetta orjallisesti. Paistoin vielä leivinuunissa jotta varmasti paistuu kunnolla. Ehkä banaania oli vaan sittenkin liikaa. Roskiin meni se taivaallinen ”kakku”.

Pages