Banaanikakku

Banaanikakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Banaanikakku on ihanan mehevä ja säilyy hyvänä pitkään.
  • Kakun maku on itse asiassa parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta!
  • Muita pitkään mehevinä säilyviä kahvikakkuja ovat esimerkiksi piimäkakku ja supersuosittu klassikkomme porkkanakakku.
suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta tai noin 20 muffinia
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
2tlkanelia
1tlinkivääriä
2dlkermaa
3munaa
2-3dlbanaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
dljuoksevaa margariinia

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

  2. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

  4. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

VINKKI! Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (121)

Hyvä ohje,onnistuu,ei tarvi kun sekoittaa aineet,ter Irja
Itselläni tuli tosi hyvä kakku. Sekoitin kuivat aineet keskenään, survoin banaanit muusinuijalla omaan kulhoonsa, jonne heitin kananmunat ja maidon. Kananmunia oli vain kaksi joten pistin maitoo sit vähän enemmän. Sekoitin kuivat ja märät aineet yhteen, jonne kaadoin 150g sulatettua voida margariinin tilalle. Sit vuokaan ja paisto kunnes ei tarttunut enää tikkuun. Mulla meni n. 1h10min paistua. Ei ollut kovin laakea vuoka.
Tulipa makoisa hyvin onnistunut banaanikakku tällä reseptillä vaikka käytin jauhoina Pirkka tumma gluteeniton jauhoseosta. Kermaa oli vähän niin lisäsin yli puolet vaniljakastiketta.Tein matalassa 35x24 cm. vuoassa, koska pelkäsin kakun koossa pysymistä. Kakku on mehevä, sopivasti kostea jota ei useinkaan saa gluteenittoman kakkuun. Käyttämäni banaanit olivat niin kypsiä ettei niitä sinänsä olisi voinut syödä. Kiitos hyvästä reseptistä.
Kakusta tulee melko raskas. Ei kohoa kovin korkeaksi, vaikka paistoin tunnin. Maku aivan hyvä.
Kiitos,minäkin mietin mitä vois laittaa kerman tilalle.
Hei voiko tuon kerman korvata maidolla tai ruokakermalla? Harvemmin ihan kermaa on jääkaapissa.
Itse laitoin rahkaa, jossa vähän kermavaahtoa mukana.
Kerman voi korvata maidolla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Korvasin kerman kauramaidolla ja onnistui silti herkullisesti. Terveisin kotikokkaaja
Onnistui reseptin mukaan, tosi hyvää, ei siinä makeus, banaania voi siinä tapauksessa vähentää, tai valita vihreämpiä banaaneja. Tosi hyvää, suosittelen

Pages