Banaanikakku

Banaanikakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Banaanikakku on ihanan mehevä ja säilyy hyvänä pitkään.
  • Kakun maku on itse asiassa parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta!
  • Muita pitkään mehevinä säilyviä kahvikakkuja ovat esimerkiksi piimäkakku ja supersuosittu klassikkomme porkkanakakku.
suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta tai noin 20 muffinia
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
2tlkanelia
1tlinkivääriä
2dlkermaa
3munaa
2-3dlbanaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
dljuoksevaa margariinia

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

  2. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

  4. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

VINKKI! Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (90)

Kuinkahan toimisi piimä nesteenä ?
Toimii varmasti loistavasti. Korvaa piimää käyttäessäsi leivinjauhe ruokasoodalla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olipa mukavan helppo ja oli vanhoja mustuneita banaaneitakin jäänyt.
Miten uunin lämpö jos kiertoilma? Mitä jos käyttää Ylä lämpö vai alalämpö vai molemmat?
Kiertoilmauunilla paistettaessa lämpötilan voi pudottaa 150 asteeseen. Tavallisella uunilla paistettaessa käytetään sekä ylä- että alalämpöä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kohta 4 ei näköjään toimi. Kakku ei säily muutaman päivän päähän: joku aina ehtii syödä kaiken ennen sitä ;)
Sama täällä :)
Oon tehnyt useita kertoja. Aivan paras ohje, siitä vaan sekoittamalla valmis. Eikä haittaa ollenkaan, jos banaanista sattumia jää. Itse olen vaihdellut mausteita. Jauhettua kardemummaa toisinaan pelkiltään. Maitoa tai ruokakermaa... Osan sokerista olen toisinaan korvannut fariinisokerilla tai siirapilla. Tää toimii monenlaisena ja aina on maistunut.
Erittäin maukas ja super helppo tehdä !! Tehnyt pari kertaa, kylläkin ilman kanelia ja inkivääriä sekä korvannut kerman vanilja-tai maustamattomalla jogurtilla.
Voiko kerman korvata maidolla?

Pages