Banaanikakku

Banaanikakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Banaanikakku on ihanan mehevä ja säilyy hyvänä pitkään.
  • Kakun maku on itse asiassa parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta!
  • Muita pitkään mehevinä säilyviä kahvikakkuja ovat esimerkiksi piimäkakku ja supersuosittu klassikkomme porkkanakakku.
suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta tai noin 20 muffinia
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
2tlkanelia
1tlinkivääriä
2dlkermaa
3munaa
2-3dlbanaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
dljuoksevaa margariinia

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

  2. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

  4. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

VINKKI! Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (115)

Kiitos,minäkin mietin mitä vois laittaa kerman tilalle.
Hei voiko tuon kerman korvata maidolla tai ruokakermalla? Harvemmin ihan kermaa on jääkaapissa.
Kerman voi korvata maidolla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Onnistui reseptin mukaan, tosi hyvää, ei siinä makeus, banaania voi siinä tapauksessa vähentää, tai valita vihreämpiä banaaneja. Tosi hyvää, suosittelen
Hei kiva ja helppo ohje ja saa näppärästi muutamalla puukauhan pyöräytyksellä taikinan valmiiksi. Nyt kakku uunissa: älä tule paha kakku, tule hyvä kakku.
No tämä kakku oli nimensä veroinen sillä se siirtyi kakkujen taivaaseen paistuttuaan ! En tiedä mikä meni vikaan kakusta tuli raaka vaikka oli uunissa ihan ohjeen mukaisen ajan eikä taikina tarttunut kakkutikkuun sitten se vaan läsähti kasaan eikä sitä voinut syödä.
Paistoaika ja -lämpötila ovat hyvin uunikohtaisia, joten on hankala sanoa tarkkaa paistoaikaa. Kakku saattaa myös lässähtää, mikäli taikinaa on sekoitettu liikaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Mulla halkesi koko taikina vuokassa vaikka noudatin ohjetta ja lusikalla vedin uran pintaan. Ja samalla kopautin vuokaa pöytään että häviäisi. Joku kertoi että parempi banaanit survoa haarukalla. Mä kyl soseutin. Mikä aine kannattaa laittaa kuiva aineiden jälkeen jotta taikina olisi helppo kevyt sekoittaa
Muut aineet kannattaa lisätä reseptin järjestyksessä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Resepti oli hyvä ja nopee tehdä. Taikinaa 'pystyi' syömään oli kommentti siskontytöltä.

Pages