Banaanileipä

Banaanileipä
1 t 30 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Ylikypsät banaanit sujahtavat mehevään banaanileipään. Banaanileipä on hävikkiruokaa parhaimmillaan. Ainekset sekoitetaan nopeasti ja taikina on valmis. Taikinaan on lisätty mukaan herkullisia sattumia, pähkinöitä ja suklaata. Leivän voi paistaa pitkänomaisessa vuoassa tai muffinivuoissa.

1 iso vuokaleipä, noin 15 viipaletta tai 12 isoa muffinia
Taikina:
1dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja (n. 60 g)
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 130 g)
½–1dlfariinisokeria tai tummaa sokeria
½–1tlsuolaa
1tlkanelia
1tlvaniljasokeria
1dlpekaani- tai saksanpähkinöitä puolitettuna
1dltummaa suklaarouhetta
3kypsää banaania
1dlkypsää banaania
1dlkermaviiliä tai piimää
1tlsoodaa
2munaa
Voiteluun:
2tlmargariinia tai voita
Pinnalle:
1banaani
½dlpekaani- tai saksanpähkinöitä
1rkltummaa suklaarouhetta voi lisätä halutessaan pinnallekin

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 175 °C:seen.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa – voit leikata pähkinät puoliksi. Kuori, pilko ja muussaa 3 banaania haarukalla soseeksi (350 g), lisää joukkoon kermaviili tai piimä, sooda ja munat.

  3. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan tai silikonivuokaan (n.1,8 l). Voit lusikoida taikinan myös muffinivuokiin. Asettele pinnalle pähkinöitä ja banaaniviipaleita koristeeksi.

  4. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti. Voit ripotella suklaarouhetta paiston loppuvaiheella leivän pintaan. Mikäli valmistat banaanileipiä muffinivuoissa, noin 20 minuutin paistoaika riittää. Banaanileipä saa olla kosteaa ja kuohkeaa. Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.

Resepti:
Arja Elina Laine (julkaistu LEIPÄ-kirjassa 2020)

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)