Papaijakakku

Papaijakakku
2 t , josta valmisteluaika 1 t
Taikina:
250gkarkeaksi raastettua papaijaa*
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
dlsokeria
dlmantelirouhetta
2tlleivinjauhetta
¼tlsuolaa
3munaa
2dlrypsiöljyä
tlvaniljauutetta (tai -sokeria)
Vuokaan:
(maidotonta) margariinia
vehnäjauhoja
Kuorrute:
135gtomusokeria
n. 2rkloranssia hedelmämehua
(pieni tippa oranssia elitarvikeväriä)
Koristeluun:
pieneksi pilkottua papaijaa
kiivistä leikattuja kukkasia

Valmistusohje

*) Kuoren ja siementen osuus on noin kolmannes hedelmän kokonaispainosta, tarvitset n. 360 g painosta kuorimatonta hedelmää tähän reseptiin

1. Kuori ja halkaise papaija. Poista siemenet lusikalla kovertamalla. Leikkaa pituussuunnassa muutamaan osaan ja raasta karkeaksi raasteeksi. Jos kaikki osat eivät mene raastimesta, pilko ne veitsellä pieniksi paloiksi.

2. Yhdistä ensin kaikki kuivat aineet keskenään. Yhdistä papaijaraaste, munat, öljy ja vaniljauute toisessa kulhossa vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon jauhoseos muutamassa erässä.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan (tilavuus 1,5 litraa).

4. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä.

5. Yhdistä kuorruteainekset ja kaada kakun päälle. Pilko papaijasta pieniä kuutioita ja valuta siivilässä. Kuori kiivi ja leikkaa siivuiksi. Ota siivuista kukkamuotilla kuvioita. Asettele papaijakuutiot ja kiivikukkakuviot kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

 

VINKKI: Kakun voi paistaa myös rengasvuoassa, jolloin paistoaika on lyhyempi.

Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)