Ainekset 10-12:lle annosta

Taikina:
250
g
karkeaksi raastettua papaijaa*
dl
sokeria
dl
mantelirouhetta
2
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
3
munaa
2
dl
rypsiöljyä
tl
vaniljauutetta (tai -sokeria)
Vuokaan:
(maidotonta) margariinia
vehnäjauhoja
Kuorrute:
135
g
tomusokeria
n. 2
rkl
oranssia hedelmämehua
(pieni tippa oranssia elitarvikeväriä)
Koristeluun:
pieneksi pilkottua papaijaa
kiivistä leikattuja kukkasia

Ohje

*) Kuoren ja siementen osuus on noin kolmannes hedelmän kokonaispainosta, tarvitset n. 360 g painosta kuorimatonta hedelmää tähän reseptiin

1. Kuori ja halkaise papaija. Poista siemenet lusikalla kovertamalla. Leikkaa pituussuunnassa muutamaan osaan ja raasta karkeaksi raasteeksi. Jos kaikki osat eivät mene raastimesta, pilko ne veitsellä pieniksi paloiksi.

2. Yhdistä ensin kaikki kuivat aineet keskenään. Yhdistä papaijaraaste, munat, öljy ja vaniljauute toisessa kulhossa vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon jauhoseos muutamassa erässä.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan (tilavuus 1,5 litraa).

4. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä.

5. Yhdistä kuorruteainekset ja kaada kakun päälle. Pilko papaijasta pieniä kuutioita ja valuta siivilässä. Kuori kiivi ja leikkaa siivuiksi. Ota siivuista kukkamuotilla kuvioita. Asettele papaijakuutiot ja kiivikukkakuviot kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

 

VINKKI: Kakun voi paistaa myös rengasvuoassa, jolloin paistoaika on lyhyempi.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.