Valkosuklaa Tonttukakku

Valkosuklaa Tonttukakku

Valkosuklaa tonttukakku koristaa kauniisti joulun ajan kahvipöytää.

Valkosuklaa tekee kakusta herkun, ainakin valkosuklaan ystäville.

matala pyöreä vuoka (esim. piirakkavuoka, halkaisija 26-30 cm)
75gvalkosuklaata
75gvoita tai margariinia
2dlsokeria
2munaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½dlsäilykekirsikkatölkin lientä
1dlsäilykekirsikoita pilkottuna (puoli tlk 225/125 g)
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kostutus:
½dlkirsikkatölkin lientä
½-1dlkirsikkalikööriä tai mehua
Koristeluun:
100gvalkosuklaata
25kplpunaisia säilykekirsikoita (n. 1 tlk 225/125 g)
hopeakuulia

Valmistusohje

Sulata suklaa ja rasva mikrossa tai kattilassa varovasti.
Anna hieman jäähtyä. Lisää joukkoon sokeri ja munat yksitellen vatkaten. Sekoita
leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää joukkoon. Sekoita mukaan
vielä pilkotut säilykekirsikat ja liemi.

Voitele ja korppujauhota matala tasapohjainen
piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175-asteisen
uunin alatasolla n. 20-25 min kauniin väriseksi. Mikäli piirakkavuoan pohja on
hyvin ohut, kakku kannattaa paistaa uunin toiseksi alimmalla tasolla.

Kumoa kakku matalalle isolle tarjoilualustalle. Anna
jäähtyä ja leikkaa kakku esim. 12 sektoriin. Sulata valkoista suklaata (tai
leivontasuklaaraetta) vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Levitä
kuorrutussuklaa kakun päälle tasaiseksi ohueksi kerrokseksi lastaa apuna
käyttäen. Leikkaa suklaan pinta terävällä veitsellä heti sektoreittain uudelleen
niin, että palat jäävät esiin.

Jokaisesta sektoreittain leikatusta kolmiosta muodostuu
tonttu. Tee tontulle silmät hopeakuulista. Suu tulee kirsikasta leikkaamalla
siitä ohuita lohkoja. Tee tontuille kirsikanpuolikkaista tonttulakin tupsut ja
tossut.

VINKKI: Kakun voi valmistaa myös ilman
kuorrutusta ja sihdata päälle esim. tomusokeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (17)

Valtavan houkuttelevaa.
Hyvää oletan.
Jouluinen.
Suklaa ja kirsikat....nam. Ihan pakko kokeilla.
HERKULLINEN
Ai, ai, ai! Pakko kokeilla! Hemmottelee taatusti niin makuaistia, kuin näköäkin. Huippu!
Hahaa, tuotahan ideaa voisi soveltaa moneenkin piirakkaan ja kakkuun, monenlaisilla aineksilla. :)
Poikkeuksellisen herkullisen näköinen!
Todella hyvä ohje.
Aah, vesi herahti kielelle!

Pages