Glögi-juustokakku

Glögijuustokakku

Glögi-juustokakku on joulun kaunein jälkiruoka! Pohja valmistuu helposti valmiista piparitaikinasta. Appelsiininkuori tuo täytteeseen hienostuneen, raikkaan säväyksen! 

12-14 annosta
Taikina:
½pktMyllyn Paras Vaalea Piparitaikinaa (250 g)
tai Laktoositon Piparitaikinaa (250 g)
½dlkermaa
Täyte:
400gtuorejuustoa (ei kevyt)
2tlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 ½dlsokeria
2rklvaniljasokeria
3kananmunaa
1appelsiinin kuoriraaste
½dlappelsiinista puristettua mehua
Pinnalle:
1dlmakeuttamatonta glögitiivistettä
1dlvettä
½dlappelsiinista puristettua mehua
1 ¼dlhyytelösokeria

Valmistusohje

Sekoita kerma sulaneeseen piparitaikinaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (23–24 cm). Painele taikina vehnäjauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran vuoan reunaan. Laita vuoka jääkappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita tuorejuuston rakenne sileäksi, lisää jauhot, sokerit, kanamunat ja appelsiinin kuoriraaste. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista uunin alatasolla 150 asteessa noin 60 minuuttia. Katkaise virta ja anna kakun olla uunissa 15–30 minuuttia. Jäähdytä kakku jääkaapissa.

Mittaa glögitiiviste, appelsiinimehu ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Keitä puoli minuuttia. Anna hyytelön jäähtyä pari minuuttia, kuori pinnalle tullut kalvo pois ja valuta liemi kakun juustotäytteen päälle.

Siirrä kakku jääkappiin ja jäähdytä kunnes glögihyytelö on hyytynyt. Irrota kakku vuoasta, poista leivinpaperi ja siirrä kakku tarjoiluvadeille.

Tarjoa glögi-juustokakku kahvin kanssa tai jälkiruokana sokerilla ja kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)