Glögi-juustokakku on joulun kaunein jälkiruoka! Pohja valmistuu helposti valmiista piparitaikinasta, ja appelsiininkuori tuo täytteeseen hienostuneen, raikkaan säväyksen. Upea punainen juustokakku sopii jouluiseen kahvipöytään ja joulunalusajan leivonnaiseksi.

Ainekset 12-14 annosta

Taikina:
½
dl
kermaa
Täyte:
400
g
tuorejuustoa (ei kevyt)
1 ½
dl
sokeria
2
rkl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
1
appelsiinin kuoriraaste
½
dl
appelsiinista puristettua mehua
Pinnalle:
1
dl
makeuttamatonta glögitiivistettä
1
dl
vettä
½
dl
appelsiinista puristettua mehua
1 ¼
dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Sekoita kerma sulaneeseen piparitaikinaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (23–24 cm). Painele taikina vehnäjauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran vuoan reunaan. Laita vuoka jääkappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Sekoita tuorejuuston rakenne sileäksi, lisää jauhot, sokerit, kanamunat ja appelsiinin kuoriraaste. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista uunin alatasolla 150 asteessa noin 60 minuuttia. Katkaise virta ja anna kakun olla uunissa 15–30 minuuttia. Jäähdytä kakku jääkaapissa.
  3. Mittaa glögitiiviste, appelsiinimehu ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Keitä puoli minuuttia. Anna hyytelön jäähtyä pari minuuttia, kuori pinnalle tullut kalvo pois ja valuta liemi kakun juustotäytteen päälle.
  4. Siirrä juustokakku jääkappiin ja jäähdytä kunnes glögihyytelö on hyytynyt. Irrota kakku vuoasta, poista leivinpaperi ja siirrä kakku tarjoiluvadeille.
  5. Tarjoa glögi-juustokakku kahvin kanssa tai jälkiruokana sokerilla ja kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.