Idea viikonlopun vieraille tarjottavaksi: Glögistä tehty kauniin punainen torttu. Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua.

Glögi voi olla tavallista kaupan valmista glögiä, sitä voi halutessaan maustaa liköörillä tmv. tai se voi olla itse tehtyä glögiä.

Katso tästä kuinka glögitorttu valmistetaan.

Ainekset 1 pyöreä 28-30 cm:n piirasvuoka annosta

2
munaa
1
dl
sokeria
½
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
½
dl
voi- tai margariinisulaa (50 g)
Vuoan leivitykseen:
voita tai margariinia
Kostutukseen:
1
dl
glögiä
Päälle:
dl
kirsikka- tai vadelma tms. hilloa
3
dl
karpaloita, puolukoita tai vadelmia
3
dl
glögiä
dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu mantelirouhe ja leivinjauhe. Lisää sen jälkeen vielä sulatettu rasva (tai pullomargariini) ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Vuoka voi olla tavallinen piirakkavuoka tai myös sellainen, josta pohjan voi kumota eli tällöin piiraaseen jää syvennys, jonne täyte tulee. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

  3. Kostuta piirakkapohja glögillä, levitä päälle hillo ja marjoja. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liuota hyytelösokeri siihen. Levitä hieman jäähtynyt hyytelöliemi marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä ennen tarjoilua. Voit valmistaa tortun jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua.

VINKKI: Marjojen tilalle torttuun sopivat esim. tummat viinirypäleet puolikkaina tai luumut ohuina viipaleina/lohkoina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

7 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.