Glögitorttu

Glögitorttu

Idea viikonlopun vieraille tarjottavaksi: Glögistä tehty kauniin punainen torttu. Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Glögi voi olla tavallista kaupan valmista glögiä, sitä voi halutessaan maustaa liköörillä tmv. tai se voi olla itse tehtyä glögiä. Katso tästä kuinka glögitorttu valmistetaan.

1 pyöreä 28-30 cm:n piirasvuoka
2munaa
1dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
½dlmantelirouhetta
1tlleivinjauhetta
½dlvoi- tai margariinisulaa (50 g)
Vuoan leivitykseen:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
tai Riisihiutaleita
Kostutukseen:
1dlglögiä
Päälle:
dlkirsikka- tai vadelma tms. hilloa
3dlkarpaloita, puolukoita tai vadelmia
3dlglögiä
dlhyytelösokeria

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu mantelirouhe ja leivinjauhe. Lisää sen jälkeen vielä sulatettu rasva (tai pullomargariini) ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Vuoka voi olla tavallinen piirakkavuoka tai myös sellainen, josta pohjan voi kumota eli tällöin piiraaseen jää syvennys, jonne täyte tulee. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min. Kostuta piirakkapohja glögillä, levitä päälle hillo ja marjoja. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liuota hyytelösokeri siihen. Levitä hieman jäähtynyt hyytelöliemi marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä ennen tarjoilua. Voit valmistaa tortun jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua.

VINKKI: Marjojen tilalle torttuun sopivat esim. tummat viinirypäleet puolikkaina tai luumut ohuina viipaleina/lohkoina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Tykkään, ihan raikkaan oloiselta vaikuttaa.
Voiko oikaista käyttämällä jotain valmista taikinpohjaa...?
Pohjaan voi käyttää Myllyn Paras Kauramurotaikinaa tai Murotaikinaa, jonka paistaa ensin kypsäksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Oijoi, kuulostaa ja näyttää hyvältä. Voisihan tuota kokeilla sitten jouluna :)
Näyttää helpolta. Täytyy kokeilla, kun on marjoja ja hilloja varastossa.
Koikeilin tuota. Oli kyllä hyvää.