Viikunakakku

Viikunakakku

Tässä jouluisessa Viikunakakussa puolet jauhoista on Graham Täysjyvävehnäjauhoja.

Toinen puoli jauhoista on Erikoisvehnäjauhoja tai Karkeita Vehnäjauhoja,
sillä Puolikarkeista Vehnäjauhoista tulee turhaa sitkoa kakkuun, jossa sitä ei tarvita.

Kuivakakku kestää hyvin säilytystä, mutta kuorrutus kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.

Mikäli haluat, saat maistuvan tarjoilun niin, että teet
tuorejuustokuorrutusta tupla-annoksen ja tarjoilet sitä herkkukastikkeena kakun
kanssa.

1½-2 l kakkuvuoka tai 2 kpl silikonisia lumihiutaleen muotoisia vuokia
250gkuivattuja viikunoita
1dlrommia tai sitruunamehua + vettä
200gvoita
3munaa
2dlfariinisokeria
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
1tlkanelia
1dlkermaa
tlruokasoodaa
Leivitykseen:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Pinnalle:
200gtuorejuustoa
30gvoisulaa
2dltomusokeria
1tlvaniljasokeria
1rklsitruunamehua
koristeströsseliä

Valmistusohje

Suikaloi kuivatut viikunat ihan pieniksi palasiksi ja
laita ne pehmenemään kippoon rommiveteen. Anna maustua muutama tunti tai yön
yli.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää
vatkaten joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Lisää välillä
vaahtoon hieman jauhoja. Sekoita loppuihin jauhoihin kaneli. Lisää vatkaten
taikinaan vuorotellen jauhoseosta, liotettuja viikunoita (liemineen) sekä
kermaa, johon sooda on sekoitettu. Kaada tasainen taikina korppujauhoilla
leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista isoa kakkuvuokaa 175-asteisen uunin alatasolla
45 min - 1 tunti. Jos teet pienempiä lumihiutalekakkuja 2 kpl, 35 - 40 min
paistoaika riittää. Kumoa lämpimänä.

Sekoita huoneenlämpöiset pintakerroksen ainekset
tasaiseksi kuorrutukseksi ja levitä se jäähtyneelle kumotulle kakulle. Koristele
strösseleillä.

VINKKI: Kakun voi käyttää kuivakakkuna ilman
kuorrutettakin. Mikäli pidät kostutetusta kuivakakusta, kostuta kakkua reilusti
rommivedellä tai sherryvedellä ennen kuorruttamista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Pohdituttaa tuo 1 dl rommia + vettä - mikä nesteen kokonaismäärä?
Nesteen kokonaismäärä on 1 dl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Miten voin korvata tuorejuuston kuorrutuksessa, sillä en pidä sen mausta ja lisäksi tuotteen pitäisi olla laktoositon.
Kakun voi käyttää ilman kuorrutettakin tai kakkuun voi tehdä esim. suklaa- tai sokerikuorrutteen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Inspiroiva kuva. Pohdituttaa-pitääkö kakkua säilyttää viileässä ja kauanko se säilyy? Käykö mausteeksi muuta kuin kaneli? Mikä on rommin/sherryn suhde veteen kostutusliemeksi?
Kakku säilyy viileässä reilun viikon verran. Kakun voi maustaa ja kostuttaa oman maun mukaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä resepti kuulostaa tosi hyvältä. Vähän taas erilainen joulukakku, mutta miten saisin tästä gluteenittoman version? terv: keliaakikko
Kakun voi kokeilla tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia jauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.