Porkkanakakku

Porkkanakakku

Porkkanaraaste mehevöittää taikinan ja siten syntyy täyteläinen kostea kuivakakku. Porkkanakakku leivotaan runsaskuituisilla sämpyläjauhoilla ja tummalla sokerilla. Jos leivot lasten kanssa, niin voit tehdä kakun muffinivuokiin, esim. pupu-annosvuokiin.

noin 12 palaa
Taikina:
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
2dltummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2tlkardemummaa
2tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
2dlporkkanaraastetta
2kananmunaa
2dljuoksevaa (pullo)margariinia tai rypsiöljyä
2dlkevytkermavalmistetta
Kuorrutus:
100gvalkosuklaata
100gtuorejuustoa
1tlvaniljasokeria
½dltomusokeria
hiven sahramia tai kurkumaa tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä
Voiteluun:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää halutessasi kuorrute sahramilla, kurkumalla tai elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen kakun tai muffinien päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Varmasti hyvä ohje mutta olisi kiva kun olisi joskus myös gluteeniton vaihtoehto!
Gluteenittoman version porkkanakakusta saa käyttämällä taikinaan gluteenitonta jauhoseosta ja vuokaan gluteenittomia korppujauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Laitoin epähuomiossa 200g vanilja tuorejuustoa kuorrutukseen, mutta siitä tulikin taivaallisen hyvää!
Voiko kevytkerman korvata kuohukermalla?
Kevytkerman voi korvata kuohukermalla. Terveisin Kuluttajaneuvonta.
Aivan mahtava resepti, kakku vie kielen mennessään. Kuorrute oli vähän turhan makeaa, mutta korjaantui kun lisäsi tuorejuustoa n. kolmanneksen.