Kahvikakku

kahvikakku
  • Kun leivität kakkuvuokaa, tee voitelu huolellisesti voidellen kauttaaltaan pehmeällä voilla tai margariinilla kaikki kakkuvuoan sisäpinnat, jotta korppujauhoja tarttuu tasaisesti kakun reunoille ja kypsä kakku irtoaa hyvin kakkuvuoasta.
  • Kahvikakku tulee kumota vuoasta lähes heti uunista ottamisen jälkeen.
suorakaiteenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 1,8 l), noin 16 viipaletta
150gvoita tai margariinia
2dlfariinisokeria
2munaa
100gvalkoista tai tummaa suklaata sulatettuna
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
2tlkardemummaa
1dlvahvaa kahvia
2-3rklkahvi- tai mantelilikööriä
100gvalkoisia tai tummia suklaarakeita tai suklaata rouheena
Leivitykseen:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt sula suklaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon vuorotellen nestemäisten raaka-aineiden kanssa hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min.

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. 

VINKKI: Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)