Kahvikakku

kahvikakku
  • Kun leivität kakkuvuokaa, tee voitelu huolellisesti voidellen kauttaaltaan pehmeällä voilla tai margariinilla kaikki kakkuvuoan sisäpinnat, jotta korppujauhoja tarttuu tasaisesti kakun reunoille ja kypsä kakku irtoaa hyvin kakkuvuoasta.
  • Kahvikakku tulee kumota vuoasta lähes heti uunista ottamisen jälkeen.
suorakaiteenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 1,8 l), noin 16 viipaletta
150gvoita tai margariinia
2dlfariinisokeria
2munaa
100gvalkoista tai tummaa suklaata sulatettuna
4dlErikoisvehnäjauho 2 kg
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
2tlkardemummaa
1dlvahvaa kahvia
2-3rklkahvi- tai mantelilikööriä
100gvalkoisia tai tummia suklaarakeita tai suklaata rouheena
Leivitykseen:
voita tai margariinia
Korppujauho 300 g

Valmistusohje

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt sula suklaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon vuorotellen nestemäisten raaka-aineiden kanssa hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min.

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. 

VINKKI: Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)