Helppoja kahvikakkuja moneen makuun

Helppokuivakakku
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Kokeile ja ihastu!
  • Helppoja kahvikakkuja valmistettaessa ei tarvitse vatkata taikinaa - taikina valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen!
suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
tlvaniljasokeria
dlkermaa
3munaa
150gjuoksevaa margariinia
1dlappelsiinituoremehua
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Suklaakakku:
1dlvahvaa kahvia (tuoremehun tilalle)
3rklvahvaa kaakaojauhetta
100gtummaa suklaata hienonnettuna
Kirsikkakakku:
1dlsäilykekirsikkatölkin lientä (tuoremehun tilalle)
n.150gsäilykekirsikoita hienoksi pilkottuna
1dlkookoshiutaleita
Aprikoosikakku:
1dlaprikoosimarmeladia (tuoremehun tilalle)
100gkuivattuja aprikooseja hienoksi pilkottuna
Rusinakakku:
1dlkivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
1rklkardemummaa
1dlrusinoita
Ananaskakku:
dlananasmurskaa (tuoremehun tilalle)
1dlmantelirouhetta
Kardemummakakku:
1dlkivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
1rklkardemummaa
Tiikerikakku:
3rklvahvaa kaakaojauhetta
3rklvahvaa appelsiinimehua

Valmistusohje

  1. Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista.

  2. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) ⅓ erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja. Kokeile kahvikakkujen lisäksi täytekakkuja tai suklaakakkua.

Kurkkaa myös Myllyn Parhaan kooste parhaista kuivakakuista!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (188)

Puoli kakkua oli häipynyt kun kävin välillä töissä. Oli siis makoisaa. Mutta koostumus jäi mielestäni liian kosteaksi ehkä myös liian kiinteäksi. Lässähti myös kun otin uunista vaikka oli ollut yli tunnin. Missä vika?
Tein yhden mainituista kakuista ja näkö oli hyvä, mausta en vielä tiedä, koska jätin sen yöksi tekeytymään. Kuivakakuthan eivät ole parhaita aivan tuoreina. Mutta tuli mieleen semmoinen pieni asia (nyt paistoin kakun margariiniin) voiko rasvana käyttää ruokaöljyä?
Voi käyttää myös ruokaöljyä, tällöin maku on hieman erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Minä sekoitan ensin puuhaarukalla kananmunat ja sokerin. Sitten loput (kuivat+kerman+mehun+rasvan) vuorotellen.
Peruskakku resepti vaikuttaa mielenkiintoiselta .Kokeiluun menee kun on leivontapäivä nim..kokki 27 v ammatissa ollut
Vanha ohje . Olen tuolla perusohjeella tehnyt ainakin 15v. kakkuja.
Ihan mahtavia ohjeita, helppoja.
Kokeilen heti tänään, kommentoin sitten millainen tuli (nyt on aikaa )
Olen tehnyt vuosia näillä ohjeilla. Ja ovat todella helppoja ja hyviä. Eikä mitään pieniä olevat. terveisin nurmennunnu.
Olen tehnyt näillä ohjeilla jo vuosia. Aina onnistuu.!

Pages