Helppoja kahvikakkuja moneen makuun

Helppoja kahvikakkuja moneen makuun

Kokeile ja ihastu! Helppoja kahvikakkuja valmistettaessa ei tarvitse vatkata taikinaa - taikina valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen!

suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
tlleivinjauhetta
tlvaniljasokeria
dlkermaa
3munaa
150gjuoksevaa margariinia
1dlappelsiinituoremehua
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Suklaakakku:
1dlvahvaa kahvia (tuoremehun tilalle)
3rklvahvaa kaakaojauhetta
100gtummaa suklaata hienonnettuna
Kirsikkakakku:
1dlsäilykekirsikkatölkin lientä (tuoremehun tilalle)
n.150gsäilykekirsikoita hienoksi pilkottuna
1dlkookoshiutaleita
Aprikoosikakku:
1dlaprikoosimarmeladia (tuoremehun tilalle)
100gkuivattuja aprikooseja hienoksi pilkottuna
Rusinakakku:
1dlkivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
1rklkardemummaa
1dlrusinoita
Ananaskakku:
dlananasmurskaa (tuoremehun tilalle)
1dlmantelirouhetta
Kardemummakakku:
1dlkivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
1rklkardemummaa
Tiikerikakku:
3rklvahvaa kaakaojauhetta
3rklvahvaa appelsiinimehua

Valmistusohje

Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinsseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) ⅓ erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja. Kokeile kahvikakkujen lisäksi täytekakkuja tai suklaakakkua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (160)

Kuinka kauan kakku säilyy?
Tiiviissä rasiassa viileäkaapissa kakku säilyy noin viikon, pakastimessa pidempään. Terveisin Kuluttajaneuvonta
Tein tällä taikinalla vaaleat mokkapalat! Taikinaan laitoin desin appelsiinimarmeladia ja puoli desiä appelsiinimehua. Päälle mokkakuorrutus. Ihan parasta!! Kiitos tästä reseptistä, pelastanut päivän monta kertaa.
Voiko käyttää kuivahiivaa leivinjauheen sijasta? Olen Espanjassa enkä löytänyt leivinjauhetta.
Leivinjauhetta ei kannata korvata kuivahiivalla. Leivinjauheen voi korvata ruokasoodalla. Ruokasoodaa käytetään puolet vähemmän kuin leivinjauhetta. 1 tl ruokasoodaa vastaa 2 tl leivinjauhetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Oi mikä mainio ohje. Kokeilut konjakilla...liköörillä...kuivatuilla karpaloilla...dumlemurulla..pähkinöillä...maustettuna...ja aina onnistuu....
Hei vaan. Tämä on maailman paras kiireisen emännän pelastus ja onnistuu takuu varmasti. Voi tehdä myös muffinseja ja voi muutella aineksia sen mukaan mitä sattuu kaapista löytymään esim. mökillä. Tuorepuristettu appelsiinimehu on paras vaan onnistuu ilmankin. Huippu resepti! t. Anne
Laitoin kaikki aineet kuppiin. Sekoitetaanko vai vatkataanko?
Kaikki aineet sekoitetaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyva resepti. Tehty monta kertaa, varsinkin tiikerikakkua :)

Pages