Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Englantilainen hedelmäkakku sopii mainiosti joulun kahvipöytään tai vaikkapa joulumyyjäisiin. Kakun voi tehdä etukäteen myös itselle pakastimeen tai nauttia siitä adventtikahveilla ennen joulua, sillä jouluna on syötävää yleensä yllin kyllin.
  • Käytä kakkuun erikoisvehnäjauhoja tai karkeita vehnäjauhoja.
  • Ohjeessa rasva-sokeriseokseen lisätään kananmunat siten, että munien lisäämisen välillä kananmunavaahtoon lisätään hieman vehnäjauhoja. Jauhojen lisääminen kananmunavaahtoon välillä ehkäisee rasva-muna-sokerivaahdon leikkaantumisen. Tällä niksillä englantilainen hedelmäkakku onnistuu takuuvarmasti!
kakkuvuoka (n.2 l)
200gvoita tai margariinia
dlsokeria
3munaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
1dlmantelirouhetta tai kookoshiutaleita
1dlpunaisia ja vihreitä säilykekirsikoita pilkottuna
1dlkuivattuja, pehmeitä aprikooseja pilkottuna
1dl(vaaleita) rusinoita tai viikunoita pilkottuna
dlmanteli- tai appelsiinilikööriä)

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pyöreä torvellinen tai pitkänomainen kakkuvuoka ja korppujauhota se tasaisesti kauttaaltaan.

  2. Pilko kuivatut hedelmät. Laita ne halutessasi likööriin maustumaan.

  3. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kaksi munaa yksitellen hyvin vatkaten.

  4. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää siitä pieni osa vaahtoon. Vatkaa vielä kolmas muna vaahtoon.

  5. Sekoita taikinaan loppu jauhoseos, mantelirouhe, valutetut pilkotut säilykekirsikat ja liotetut aprikoosi- ja viikunapalat/rusinat. Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50–60 minuuttia.

  6. Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua. Kakkua voi säilyttää pidempäänkin kylmässä (jääkaapissa). Tarjolle otettaessa kakkua voi kostuttaa halutessaan liköörillä tai säilykekirsikkatölkin liemellä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (17)

Joulu meni, mutta hedelmäkakku jäi tekemättä. Onneksi asian voi korjata helposti! Voiko hedelmien liotuksen tehdä esim. appelsiinimehussa, jos alkoholin käyttö ei inspiroi? Kaapista löytyykin sopivasti aprikooseja sekä rusinoita ja rasiallinen kuivattuja hedelmiä. Eiköhän noista kakku synny.
Oman version tein kaapin jämistä, DrOetker hedelmäsekotus, siihen rasiaan suoraan mantelilikööri n.1dl maustumaan, taatelit, rusinat, aprikoosit pois, mantelirouhe pois-korvasin 0,5dl mantelijauhe + 0,5dl hasselpähkinärouhe. Tästä tuli paras tekemäni hedelmäkakku, Jatkoon.
Äitini leivitti kuivakakkujen vuoat aina kookoshiutaleilla. Tekee kakusta mehevämmän. Mietin mitä jättää pois tai vähentää kun haluaisin laittaa pähkinöitä myös?
Tällä reseptillä ei voi mennä pieleen, todella hyvän kuuloinen. Jäin vain miettimään tuota säilyvyyttä, että kuinkahan kauan säilyy? Esim viikon vai jopa enemmän?
Hedelmäkakku säilyy jääkaapissa hyvin pakattuna muutamankin viikon. Maku paranee säilytyksessä. Terrveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko käyttää sitruunalikööriä
Haluaisin ottaa ohjeen talteen miten onnistuu, voin kopioida sen
Hyvä kakku, teen joka jouluksi sen. Kuuluu minun jouluun
Leivoin yhdistellen tätä ja omaa ohjettani.Voita 250g omassani ja jauhoja 4dl. Sekahedelmiä pilkottuna, punaisia kirsikoita, hedelmäsekoitusta puoli rasiaa ja liotin ne sherryssä...tilkka appelsiinimehua..tykkäsin..
Nyt testissä kotimaiset kuivatut marjat, mustikka ja pakastekuivattu mansikka. Mustikan kanssa sitruunamehu ja mansikalle lisäsin kermaa. Nyt jännitetään lopputulosta.

Pages