Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku sopii mainiosti joulun kahvipöytään tai vaikkapa joulumyyjäisiin. 

Kakun voi tehdä etukäteen myös itselle pakastimeen tai nauttia siitä adventtikahveilla ennen joulua, sillä jouluna on syötävää yleensä yllin kyllin. 

Käytä kakkuun erikoisvehnäjauhoja tai karkeita vehnäjauhoja.

kakkuvuoka (n.2 l)
200gvoita tai margariinia
dlsokeria
3munaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
1dlmantelirouhetta tai kookoshiutaleita
1dlpunaisia ja vihreitä säilykekirsikoita pilkottuna
1dl(vaaleita) rusinoita tai viikunoita pilkottuna
dlmanteli- tai appelsiinilikööriä)

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pyöreä torvellinen tai pitkänomainen kakkuvuoka ja korppujauhota se tasaisesti kauttaaltaan.

Pilko kuivatut hedelmät. Laita ne halutessasi likööriin maustumaan.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kaksi munaa yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää siitä pieni osa vaahtoon. Vatkaa vielä kolmas muna vaahtoon. Jauhojen lisääminen välillä ehkäisee rasva-muna-sokerivaahdon leikkaantumisen. Sekoita taikinaan loppu jauhoseos, mantelirouhe, valutetut pilkotut säilykekirsikat ja liotetut aprikoosi- ja viikunapalat/rusinat.

Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50–60 minuuttia.

Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Kakkua voi säilyttää pidempäänkin kylmässä (jääkaapissa). Tarjolle otettaessa kakkua voi kostuttaa halutessaan liköörillä tai säilykekirsikkatölkin liemellä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Pidin reseptistä! Toteutin sen muunneltuna. Kokonaisten kirsikoiden tilalla käytin valmista kuivahedelmämurua, jotka liotin pähkinäliköörissä. mantelirouhetta ja kookshiutaleita laitoin puolet ohjeen määrästä. Rusinoita ja viikunoita en laittanut lainkaan. Kakusta tuli hyvä ja perheen suosikki, myös muulloin kuin jouluksi. KH
Tein em. resepin hedelmäkakun. Kakusta tuli hyvä ja kuohkea, mutta hieman makeahko. Poiketen reseptistä, laitoimme vain 2 dl sokeria ja käytimme hedelmämix 100 g kuivattuja hedelmiä. Hyvä ja helppo resepti, mutta luulen että 1,5 dl sokeria riittää, koska hedelmätkin ovat makeita... t. Jaakko