Englantilainen hedelmäkakku

- Englantilainen hedelmäkakku sopii mainiosti joulun kahvipöytään tai vaikkapa joulumyyjäisiin. Kakun voi tehdä etukäteen myös itselle pakastimeen tai nauttia siitä adventtikahveilla ennen joulua, sillä jouluna on syötävää yleensä yllin kyllin.
- Käytä kakkuun erikoisvehnäjauhoja tai karkeita vehnäjauhoja.
- Ohjeessa rasva-sokeriseokseen lisätään kananmunat siten, että munien lisäämisen välillä kananmunavaahtoon lisätään hieman vehnäjauhoja. Jauhojen lisääminen kananmunavaahtoon välillä ehkäisee rasva-muna-sokerivaahdon leikkaantumisen. Tällä niksillä englantilainen hedelmäkakku onnistuu takuuvarmasti!
200 | g | voita tai margariinia |
2½ | dl | sokeria |
3 | munaa | |
3½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
tai Karkea Vehnäjauhoja | ||
2 | tl | leivinjauhetta |
2 | tl | vaniljasokeria |
1 | dl | mantelirouhetta tai kookoshiutaleita |
1 | dl | punaisia ja vihreitä säilykekirsikoita pilkottuna |
1 | dl | kuivattuja, pehmeitä aprikooseja pilkottuna |
1 | dl | (vaaleita) rusinoita tai viikunoita pilkottuna |
(½ | dl | manteli- tai appelsiinilikööriä) |
Valmistusohje
-
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pyöreä torvellinen tai pitkänomainen kakkuvuoka ja korppujauhota se tasaisesti kauttaaltaan.
-
Pilko kuivatut hedelmät. Laita ne halutessasi likööriin maustumaan.
-
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kaksi munaa yksitellen hyvin vatkaten.
-
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää siitä pieni osa vaahtoon. Vatkaa vielä kolmas muna vaahtoon.
-
Sekoita taikinaan loppu jauhoseos, mantelirouhe, valutetut pilkotut säilykekirsikat ja liotetut aprikoosi- ja viikunapalat/rusinat. Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50–60 minuuttia.
-
Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua. Kakkua voi säilyttää pidempäänkin kylmässä (jääkaapissa). Tarjolle otettaessa kakkua voi kostuttaa halutessaan liköörillä tai säilykekirsikkatölkin liemellä.
Kommentoi reseptiä