Englantilainen hedelmäkakku sopii mainiosti joulun kahvipöytään tai vaikkapa joulumyyjäisiin. Kakun voi tehdä etukäteen myös itselle pakastimeen tai nauttia siitä adventtikahveilla ennen joulua, sillä jouluna on syötävää yleensä yllin kyllin.

Käytä kakkuun erikoisvehnäjauhoja tai karkeita vehnäjauhoja.

Ohjeessa rasva-sokeriseokseen lisätään kananmunat siten, että munien lisäämisen välillä kananmunavaahtoon lisätään hieman vehnäjauhoja. Jauhojen lisääminen kananmunavaahtoon välillä ehkäisee rasva-muna-sokerivaahdon leikkaantumisen. Tällä niksillä englantilainen hedelmäkakku onnistuu takuuvarmasti!

Ainekset kakkuvuoka (n.2 l), noin 10 annosta

200
g
voita tai margariinia
dl
sokeria
3
munaa
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
1
dl
punaisia ja vihreitä säilykekirsikoita pilkottuna
1
dl
kuivattuja, pehmeitä aprikooseja pilkottuna
1
dl
(vaaleita) rusinoita tai viikunoita pilkottuna
dl
manteli- tai appelsiinilikööriä)

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pyöreä torvellinen tai pitkänomainen kakkuvuoka ja korppujauhota se tasaisesti kauttaaltaan.

  2. Pilko kuivatut hedelmät. Laita ne halutessasi likööriin maustumaan.

  3. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kaksi munaa yksitellen hyvin vatkaten.

  4. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää siitä pieni osa vaahtoon. Vatkaa vielä kolmas muna vaahtoon.

  5. Sekoita taikinaan loppu jauhoseos, mantelirouhe, valutetut pilkotut säilykekirsikat ja liotetut aprikoosi- ja viikunapalat/rusinat. Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50–60 minuuttia.

  6. Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua. Kakkua voi säilyttää pidempäänkin kylmässä (jääkaapissa). Tarjolle otettaessa kakkua voi kostuttaa halutessaan liköörillä tai säilykekirsikkatölkin liemellä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.