Seijan Taatelikakku

Seijan Taatelikakku

Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Se sopii myös joulumyyjäisten muiden kuivakakkujen joukkoon. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Kakkuja myös ostetaan paljon. Jos ostaa kakun jo kuukausi ennen joulua, se kannattaa vielä pakastaa, kuivakakku säilyy kyllä hyvänä 1-2 viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen. Pakastimesta otettua kakkua voi sulatuksen jälkeen kostuttaa.

1½-2 l kakkuvuoka
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2munaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n.4½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.

Resepti:
Seija Suominen, Hausjärvi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (228)

Kiitos ihanasta reseptistä! Teen tämän aina tyttäreni syntymäpäiväkakuksi ja kaikki lapset tykkäävät!
OMG!!! Ihan tajuttoman hyvä resepti ja pakko myöntää että on miljoona kertaa parempi kuin mummuni resepti! SIIS NIIIIIN MAKOISA KAKKU ...täytyy heti tehdä toinen!!!
Todella hyvä kakku! Vielä teen toisen samanlaisen, lahjaksi. Taikina meinasi olla liiankin hyvää.. ;)
Olen tehnyt tällä reseptillä aina, hyvää on tullut! Nyt on gluteeniton ruokavalio, pannaanko gluteenittomia jauhoja yhtä paljon kuin vehnäjauhoja?
Gluteenitonta jauhoseosta käytetään yleensä sama määrä kuin vehnäjauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Toinen joulu tällä reseptillä:) Muulla en enää teekään!!!
Kiitos. Hyvää on. Maistan aina palan, vaikka teenkin lahjaksi. Nyt lapsenlapselleni.
Tulee gluteenittomana loistava, kun korvaa vehnäjauhon 1 dl tattarijauholla ja loput Semperin FinMix-jauhoseoksella + 2 tl tai enemmän psylliumia turpoamaan ennen jauhojen laittoa.
Gluteeniton kakku onnistuu kun laittaa vehnäjauhojen asemasta gluteenitonta jauhoa, ja vuoankin voi jauhottaa samalla jauholla. Tulee mehevä kakku. T: Raija
Hyvä maku tulee siis, kun laittaa osan (= 1dl) gluteenittomista jauhoista tattarijauhoa.