Seijan taatelikakku

Seijan Taatelikakku
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Tämän reseptin mukaan tehty kakku sopii hyvin kotona tarjottavaksi ja joulumyyjäisiin vietäväksi.  
  • Oikein kuohkean taatelikakun saat, kun jäähdytät kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen. 
  • Jos myyt taatelikakkua myyjäisissä useita viikkoja ennen joulua, voit ohjeistaa ostajia pakastamaan kakun jouluksi. Huoneenlämmössä taatelikakku säilyy hyvänä 1-2 viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen.
  • Jos pakastat taatelikakun, voit kostuttaa sitä hieman sulatuksen jälkeen. 
1½-2 l kakkuvuoka
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2munaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n.4½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. 

  2. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan.

  4. Paista taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.

Resepti:
Seija Suominen, Hausjärvi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (334)

Hyvä kun mukana maitoa tai kermaa...
Laitoin kahvia ensimmäisen kerran ja taikinassa tuoksui hyvin. Nyt uunissa näyttää hyvältä. Pitää antaa maustua huoneenlämmössä päivä. Jostain luin, että heti pakastettu kakku ei makuja tasaa, vaan rehellinen säilytys vuoan alla.
Hyvin kakku onnistui vaikka laitoin sokeria n. 1 dl ja nesteeksi kaurakermaa. Teen näitä kakkuja useita joka joulu.
Mikä neste olisi sopivaa kostuttamiseen? Pitää olla alkoholitonta koska syöjissä on lapsia. Te jotka olette maistaneet taatelikakkua, mitä ehdotatte? Milla
Voiko gluteenittomia jauhoja laittaa saman verran kuin v.jauhoja?
Gluteenitonta jauhoseosta käytetään yleensä suunnilleen saman verran kuin vehnäjauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Paljon voisi laittaa konjakkia, että olisi sopivasti?
Minkä kokoinen vuoka? Onko tämä ohje sopiva 2,2 l vuoalle vai pitääkö tehdä suurempi määrä taikinaa? Olisi hyvä laittaa ohjeisiin vuokien mitat, niitä on nykyään niin monen kokoisia. Hyvä, että tästä käy ilmi taatelien määrä grammoissa. Usein lukee vain paketti tai purkillinen jotain ainesosaa. Ostin juuri 1 kg paketin taateleita ja sekin on paketillinen! Monille meistä ulkomailla asuville ovat suomalaiset pakkauskoot vieraita. En ole koskaan leiponut taatelikakkua joten tätä täytyy todella leipoa jouluksi. En silti unohda äidin piimäkakkua.
Ohjeen mukaan käytetään 1½-2 l kakkuvuokaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä resepti, olen tehnyt tällä jo monta vuotta enkä vaihda.

Pages