Seijan taatelikakku

Seijan Taatelikakku
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Tämän reseptin mukaan tehty kakku sopii hyvin kotona tarjottavaksi ja joulumyyjäisiin vietäväksi.  
  • Oikein kuohkean taatelikakun saat, kun jäähdytät kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen. 
  • Jos myyt taatelikakkua myyjäisissä useita viikkoja ennen joulua, voit ohjeistaa ostajia pakastamaan kakun jouluksi. Huoneenlämmössä taatelikakku säilyy hyvänä 1-2 viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen.
  • Jos pakastat taatelikakun, voit kostuttaa sitä hieman sulatuksen jälkeen. 
1½-2 l kakkuvuoka
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2munaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n.4½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. 

  2. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan.

  4. Paista taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.

Resepti:
Seija Suominen, Hausjärvi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (276)

Hyvä helppo ohje. Suussa sulava
Yksi parhaimmista joulu kakuista. Tätä teen joka vuosi
Mie en tykkää soodan mausta. Laitan 2 tl leivinj. Sokeria laitan 1dl. Ja maidon/ kerman sijaan 1/2 dl rahkaa. Todella hyvä kakku ja onnistuu aina
Hyvää ❤️ helppo ohje
Aivan mainio resepti, voi jättää sokerin kokonaan pois. Onnistuu gluteenittomilla jauhoilla. Hyvää glögiaikaa!
Suorastaan suussasulavan herkullista!
Paras ja herkullisin ohje!
Kiitos, on erittäin hyvä kakku. Koti leipuri Sodankylästä.
Ensikerran tein toscakaakkuja - heti 3 peräkkään. - onnistuivat. Ny sitte taatelikaakun tekhon. Resetti näyttää olevan kivan tuntoonen. että periantaina kokeelhan. E.M. Peltola
Olisi tosi hyvä jos vuan koko mainittaisi,nyt saa arvuutella että minkähän kokonen vuoka täyttyy taikinasta.

Pages