Seijan taatelikakku

Seijan Taatelikakku
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Tämän reseptin mukaan tehty kakku sopii hyvin kotona tarjottavaksi ja joulumyyjäisiin vietäväksi.  
  • Oikein kuohkean taatelikakun saat, kun jäähdytät kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen. 
  • Jos myyt taatelikakkua myyjäisissä useita viikkoja ennen joulua, voit ohjeistaa ostajia pakastamaan kakun jouluksi. Huoneenlämmössä taatelikakku säilyy hyvänä 1-2 viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen.
  • Jos pakastat taatelikakun, voit kostuttaa sitä hieman sulatuksen jälkeen. 
1½-2 l kakkuvuoka
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2munaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n.4½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. 

  2. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan.

  4. Paista taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.

Resepti:
Seija Suominen, Hausjärvi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (285)

Ohjeen mukaan tein maukkaan taatelikakun, Irman nimppari päiväksi.
Tarmolle taatelikakkua 70 v.
Voin tai margariinin voi lisätä suoraan kuumaan taatelimassaan. Se sulaa siellä ja samalla jäähdyttää massaa. Sen jälkeen olen vielä vatkannut massan kuohkeaksi. Paras taatelikakku, jonka olen koskaan syönyt.
Tein tällä ohjeella ja hyväkakku tuli
Pitää aina tehdä useampi! Kannattaa vispata jäähtyä taatelimassa ja kerman kanssa liioitella, ihanaa ☺️
Tällä reseptillä olen jo monet vuodet tehnyt kymmenisen kakkua joka jouluun ja on hyvää!
Teen Seijan taatelikakun ja Keikaus ananaskakun ne on hyviä.
Kokeilen tätä reseptiä tänä jouluna.
Joulukuun alussa teen ensimmäisen Seijan taatelikakun ja pakkasen kautta alan sitä maistelemaan , joku saattaa siitä palan saada mutta se on kyllä ihan oma maistelukakkuni ! Ystäville leivon pari taatelikakkua joista osa pääsee leipurin suuhun myös . En tiedä parempaa kakkua joulun aikaan herkuteltavaksi .
Hyvä helppo ohje. Suussa sulava

Pages