Seijan taatelikakku

Seijan Taatelikakku
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Tämän reseptin mukaan tehty kakku sopii hyvin kotona tarjottavaksi ja joulumyyjäisiin vietäväksi.  
  • Oikein kuohkean taatelikakun saat, kun jäähdytät kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen. 
  • Jos myyt taatelikakkua myyjäisissä useita viikkoja ennen joulua, voit ohjeistaa ostajia pakastamaan kakun jouluksi. Huoneenlämmössä taatelikakku säilyy hyvänä 1-2 viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen.
  • Jos pakastat taatelikakun, voit kostuttaa sitä hieman sulatuksen jälkeen. 
1½-2 l kakkuvuoka
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2munaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n.4½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. 

  2. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan.

  4. Paista taatelikakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.

Resepti:
Seija Suominen, Hausjärvi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (310)

Tämä onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla ja lisäksi teen sokerittomana, ainoastaan vaniljasokerin laitan. Käytän manteli ja kookosjauhoja, niistäki tulee hieman makeutta. Voi laittaa myös muita kuivahedelmiä kuten viikunaa ja luumua. Kaikki tykkää!
kiitos Seija mahtavasta Taatelikakun ohjeesta, löysin tämän jonkin aikaa sitten ja olen tehnyt kakkuja itselleni ja ystävillenikin parantuu vaan vanhetessaan, suosittelen kaikille , ja mikä mahtavinta ON NIIN HELPPOTEKOINEN , KIITOKSIN MAIJA
Parempaa taatelikakkua ei ole olemassa.
Muutamia jo tehnyt, helppo ja onnistun aina. Käytän 2dl sokeria.
Hyvä
Kiitos ohjeesta ,tulipas todella kuohkea kakku,nam.
Mikä on pienin määrä sokeria, jolla kakku onnistuu? 2 dl liian makea. Onko paistolämpötila tavalliselle vai kiertoilmauunille?
Minä tein nyt 1dl sokerilla, lisäksi pari ruokalusikallista tummaa siirappia, tuli mielestäni lähes samanlainen kuin 2-3dl määrällä jota ensimmäiseen kakkuun laitoin.
Kakkua on tehty vain annetulla sokerimäärällä, joten kokeilemalla selviää omaan makuun sopiva sokerimäärä. Paistolämpötila on tavalliselle uunille. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
jos teen itselle perheelleni niin käytän puolet sokerista Steviaa , on yhtä hyvää ja puolet kalorimäärästä ja yksi vinkki vielä pippuripaus suolaa , missä sokeri siellä ripaus suolaa , korostaa makuja

Pages