Anna palautetta

Seijan Taatelikakku

Seijan Taatelikakku

Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Se sopii myös joulumyyjäisten muiden kuivakakkujen joukkoon.

Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit
jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen.

Kakkuja myös ostetaan paljon. Jos ostaa kakun jo kuukausi
ennen joulua, se kannattaa vielä pakastaa, kuivakakku säilyy kyllä hyvänä 1-2
viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen.

Pakastimesta otettua kakkua voi sulatuksen jälkeen
kostuttaa.

1½-2 l kakkuvuoka
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2munaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n.4½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula
seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun
kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan
sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda,
leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada
taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin
alatasolla 45 min-1 tunti.

Resepti:
Seija Suominen, Hausjärvi

Samasta aiheesta


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (204)

tämän parempaa taatelikakkureseptiä ei ole. mutta miksi sulatta voi ennen kuumaan taatelisoseeseen lisäämistä. se sulaa somasti itsekseen sillävälin kun haen munia kaapista. tällä reseptillä olen tehnyt taatelikakkua jo vuodesta 1976. parasta lämpimänä mutta säilyy toki jos ei tule syödyksi. ohjeeni: keitä vesi,sokeri ja taatelit soseeksi.lisää voi sulamaan.vatkaa jäähtyneeksi.lisää munat yksitellen. lisää muut aineet.nam.terveisin Seija
En ole ennen onnistunut näin hyvin. Tuli todella iso ja muhkea kakku ja erinomaisen makuinen!
Helppo tehdä ja tuli iso maukas kakku. En ole tykännyt taatelikakusta mutta tämä oli hyvää, varsinkin kuumana, jäi vielä vähän jouluksi. Tapio
Tosi helppo ja ihana tehdä ja se mitä toisiin Taatelikakkuihin verrattuna tulin huomanneeksi että rasva sulatettiin erikseen aikaisemmin olen tehnyt sellaisella ohjeella että vesi,rasva ja taatelit keitettiin yhtä aikaa mutta säilyvä tuli siitäkin mutta tämä vasta on tosi hyvä. Kiitos
Taatelikajun maku oli erinomaisen hyvä. Kakku onnistui paremmin kuin aikaisempina vuosina. Peruste: numerona oli selvä ysi sillä ensimmäisen kerran koitettuani tällä ohjeella tein aivan ohjeen mukaan ja maku oli hyvä. Tein kuitenkin yhden jipon ohjeesen ja muutin sitä sen verran että päätin laittaa siihen kaksi pakettia taatelia ja maku oli parempi. Kanattaa ehdottomasti koittaa myös tällä minun antamalla resepti ohjeella, Tuija.
Erittäin maukas ja mehevä kahvikakku :) Meidän perheen ykkönen tällä hetkellä! Myös ystävät ovat kokeilleet kyseistä kakun ohjetta ja ovat olleet samaa mieltä kanssani.Kiitos! Terveisin Pirjo
Ihanaa, suussa sulavaa taatelikakkua, meidän perheen "ykköskakku"! Tosi helppo ja vaivaton joululeivonnainen. Kannattaa kokeilla!
Aivan ihana kakku! Paras taatelikakku (ehkä jopa paras kuivakakku), mitä olen koskaan onnistunut tekemään. Laitoin taateleita 2 pakettia. Keitin veden, sokerin ja taatelit osittain soseeksi. Lisäsin voin sulamaan. Jäähdytin seoksen haaleaksi. Lisäsin munat yksitellen ja lopuksi muut aineet.
oli tosi hyvää kakkua,ehkä ihan hiukan liian makea mut muuten hyvää!!
Vähän lässähti, mutta maku oli erinomainen. Rakastan erityisesti taatelikakun kuorta. Lisään siihen aina kermavaahtoa. Kannattaa kokeilla!
Kerrassaan ihana ja muhkea taatelikakku, ei sellainen kostea pläjäys kuin tähän astiset ovat olleet. Kiitos kun laitoit reseptin kaikkien iloksi!
erin omaista taatelikakkua tulikun teimme tällä ohjeellä:)
tosi hyvää
itse säädin reseptiä sen verran,että taateleita yksi kokonainen paketti+puolikas paketti ylimääräistä.sokeria puolestaan vähennin tuosta 3desistä 2desiin. nam! hyvää tuli.eikä mielestäni liian makea. muhevaa...slurps!
Maukasta ja helppo valmistaa! Oikea namipala kahvin kanssa :))
parasta..jugoslavian taateleilla varsinkin! Tämä rokkaa!
parasta mitä voi saada! Joulu ei olisi mitäään ilman taatelikakkua!!!!!!!!
tosi hyvä ja helppo
Olen tehnyt joka jouluksi 2 taatelikakkua. Niinpä tein viime joulunakin, mutta ensimmäisen kerran tällä reseptillä ja täytyy sanoa, että aivan erinomaisen makuisia ja resepti on helppo toteuttaa. Suosittelen. Ritva-Liisa
Ainoa taatelikakku, joka minultakin onnistui lässähtämättä. Uskoni leipomistaitoihini palasi jälleen.Kiitos!
Tein kakun ohjeen mukaan muutoin paitsi vatkasin munat ja sokerin ja seokseen lisäsin vuoassa puu-uunissa sulaneen voin ja muut aineet. Voi olisi kätevästi sulanut taateliseoksessa, mutta tarvitsin voidella kakkuvuoan kun se ei ollut se millä yleensä paistan (teflon). Koska korppujauhoja ei ollut, leivitin mannaryyneillä ja hyvin kävi sekin. En ole vielä maistanut, mutta taikinana jo näytti hyvältä, joten uskon sen maistuvan. terv. lea
Aina maistuva, makean ystäville paras mahdollinen kakku.
Helppo ja nopea tehdä ja erittäin hyvää.Onnistuu varmasti vaikka ei olisi mikään"jauhopeukalo".
Erittäin herkullinen, ei mikään vetinen "mössö" Kiitos reseptistä
Resepti oli hyvä, onnistui hyvin ja paistui rapeaksi, ja oli maukkaan rapeaa.
Kakusta tuli todella mehevä. Laitoin vain taatelia puolitoista pakettia, kun yksi paketti tuntui liian pieneltä määrältä. Tosi ihana kakku! -Karo-
Hyvä kakku.Tästä tulee myös minun joulukakkuni.
Erittäin maukas kakku. Helppo toteuttaa myös maidottomana, kerman sijasta käytin soijakermaa ja rasvana kasvisrasvaa.
Olen kova leipomaan kaikenlaisia kakkuja ja pikkuleipiä. Itselläni on ollut monta vuotta sama hyvä taatelikakkuresepti, mutta tämä on todella HYVÄÄ. Tein kakun viime vuonna ensi kerran ja teen jatkossa tämän edelleenkin. Kiitos reseptistä.
oli tosi hyvä
Vihjeeksi vielä miten tulee oikein kuohkea kakku.Kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Olen tehnyt näin aina.Tulee tosi kuohkea. Raija
ihan ok
olen tehnyt vastaanvanlaista reseptiä käyttäen kymmeniä taatelikakkuja. en käytä kuin 2 dl sokeria mutta munia laitan 3.en myöskään laita maitoa enkä kermaa taikinaan mutta vettä laitan 3dl. onnistuu aina ja jopa gluteenittomana kun käyttää vehnäjauhojen tilalla gluteenittomia jauhoja ja käyttää 1,5 dl sokeria.tietenkin myös vuoka jauhotetaan gluteenittomalla korppujauholla.taikinaa ei tarvitse vatkata. sekoittaa vain aineet yhteen ja laittaa suureen vuokaan. jos paistaa 175 asteessa uunin alaosassa riittää paistoajaksi 40 min.
siis oli hyvää, tosi hyvää.
hyvä maukas joulukakku lapsuus tulee mieleen
On melkein yhtä hyvää kuin mummo-vainajan reseptillä tehty!
Kakku katoaa parempiin suihin alta aikayksikön, lähes kuumana, vaikka miten yrittää sanoa, että sen pitää jäähtyä ensin.
nam
Tein kuten Seija, kommentoi, keitin veden,sokerin ja taatelit soseeksi. Lisäsin voin sulamaan ja vatkaa jäähtyneeksi. Sokeria käytin 2 dl ja taateleita miltei 300g, tuli hyvää!
Takuuvarmasti hyvää
Maukasta!
Tosi helppo ja hyvä resepti.Välillä lisään suklaata mukaan, välillä banaania ja aina onnistuu. Muita kuivakakkuja en osaakaan tehdä.
Jälleen tämä ihana kakku kuuluu meidän joulupöydän kahviherkkujen antimiin :) Todella maukas!! t. Pirjo
Tämän parempaa ei olekaan, aivan huippu! Itse laitoin vuoan pohjalle mantelirouhetta, toi ihanaa makua ja koristi kivasti! Suosittelen tätä ohjetta lämpimästi!
Monenlaisia taatelikakun ohjeita omistan ja olen leiponut, mutta.....tämä on paras.!!!! Syytä siihen en tiedä, johtuiskohan tuosta vatkaamisesta. Tein tämän 2 viikoa ennen joulua ja nyt se on syöty ja jouluun on viikko aikaa ;) Ei muuta kun uutta tekemään. Kiitos Seija ohjeesta, jonka annoit meille muillekin. Siunausta jouluusi. Toivottaa Ritva Pohjanmaalta
Tähän taikinaa kun lisää vielä TALOUSSUKLAASTA ½ pakettia rouheena. Suussa sulaa ja sydämessä palaa. Ehdottomasti kannattaa kokeilla. PAULA
Aina hyvä resepti, mutta korvasin voin 1,5 dl öljyä. Tulee kevyempi. Heli
Kakusta tuli paras, mitä olen ikinä syönyt. Kiitos Seija, että jaoit reseptisi :)
Hyvä resepti. Vähensin kuitenkin sekä sokeria, että rasvaa ja lisäsin suhteessa enemmän taateleita. Lisäksi keitin jonkin aikaa taateleita, vettä, voita ja sokeria hiljaisella lämmöllä. Tulee hiukan karamellimainen maku. Lisäsin myös n. 1/4 tl suolaa. terveisin Elli
Hei! Jos ottaa taatelikakun pois pakkasesta 2-3 päivää ennen tarjoilua , niin ei tarvitse kostuttaa. Säilytä kakku puolilämpimässä, älä laita jääkaappiin. Kerman voi korvata väkevällä kahvilla. Terv. leipuri.

Pages