Seijan taatelikakku

Seijan Taatelikakku
1 t 5 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Se sopii kotiin tarjottavaksi ja joulumyyjäisiin vietäväksi.  
  • Oikein kuohkean taatelikakun saat, kun jäähdytät kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen. 
  • Jos myyt taatelikakkua myyjäisissä useita viikkoja ennen joulua, ostajia voi ohjeistaa pakastamaan kakun jouluksi. Huoneenlämmössä taatelikakku säilyy hyvänä 1-2 viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen.
  • Pakastimesta otettua taatelikakkua voi kostuttaa sulatuksen jälkeen.
1½-2 l kakkuvuoka
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2munaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n.4½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. 

Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.

Resepti:
Seija Suominen, Hausjärvi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (248)

Itse käytän samanlaista mummolta aikoinaan saatua ohjetta. Kakkuvuoka 1,5 liraa on liian pieni. Oma kakkuvuoka on 1,8 litraa ja se tarvitaan vähintäänkin. Sokeria 2 dl on riittävä. Tuoreet taatelit ovat 200 g pusseissa ja 200 g riittää hyvin ilman, että lopputulos kärsii. Jauhoseos kannattaa tehdä valmiiksi jo etukäteen, niin sujuu paremmin. Samoin kannattaa kakkuvuoka leivittää jo valmiiksi, ennen kuin ryhtyy kiehauttamaan taateleita. Laita myös uuniritilä valmiiksi alatasolle ja uuni lämpiämään 175 °C:een. Voit pieniä taateleitä kiehauttamisen aikana, helpottaa vatkausta. Kaada kiehautetut taatelit kulhoon ja laita voi sulamaan samalla, kun taatelit jäähtyvät. Kaada sulanut voi kulhoon taateleiden päälle ja vatkaa varovasti, ettei läiky. Lisää sitten munat yksitellen vatkaten joukkoon. Lisää joukkoon sokeri, sitten kerma/maito ja lopuksi valmis jauhoseos. Kaada sitten taikina valmiiseen vuokaan ja laita vuoka varovasti uuniin alatasolle. Paistoaika 1 tunti antaa hyvän lopputuloksen. Ainakin itse tykkään tästä vähän tummemmasta mausta. Kokeilemalla oppii, mikä paistoaika sopii parhaiten juuri omalle uunille. Jos käytät kermaa, niin kermaa voit tarjota kermavaahtona kakun kanssa. Muuten voi loppukerma unohtua jääkaappiin. Kokeilin myös tilkkasen vaahterasiirappia kakkupalan päälle ja yhdistelmä oli tosi upean makuinen.
Erinomainen, suosittelen... jatkossa käytän tätä reseptiä. Kiitos !
Todella hyvää, tein jouluksi kolme kakkua!
Olin hieman ajatuksissani kun leivoin kakkua tällä reseptillä ja unohdin sokerin aivan täysin -olin kyllä mitannut sen jo valmiiksi, kerkesin työntämään kakun uuniin kun huomasin erehdyksen. Paistoin kakkua 30 min ja käänsin lämmön pois uunista ja paistoin semmoisen kymmenen minuuttia lisää. Tuli muuten hyvä kostea kakku siitäkin huolimatta! Lapset söivät lämpimänä ilman vastaväitteitä.
Hyvää ja vielä parempaa kun voi korvataan kaakaovoilla.
Täydellinen kakku. Kuohkea ja maukas. Kiitos!
Minulla tulee yli 2 litran vuoasta. Johtuneeko vatkauksesta.
Ihan kuin äit muorin tekemä.
Oikein hyvä kakku.
Ohjeessa ei kerrota milloin kakun voi kumota pois vuoasta.

Pages