Seijan Taatelikakku

Taatelikakku on takuuvarma herkullinen joulukakku. Se sopii myös joulumyyjäisten muiden kuivakakkujen joukkoon.

Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit
jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen.

Kakkuja myös ostetaan paljon. Jos ostaa kakun jo kuukausi
ennen joulua, se kannattaa vielä pakastaa, kuivakakku säilyy kyllä hyvänä 1-2
viikkoa kakusta ja säilytysolosuhteista riippuen.

Pakastimesta otettua kakkua voi sulatuksen jälkeen
kostuttaa.

1½-2 l kakkuvuoka
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2munaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n.4½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula
seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun
kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan
sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda,
leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada
taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin
alatasolla 45 min-1 tunti.

Resepti:
Seija Suominen, Hausjärvi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (205)

Minä teen tällä ohjeella muffinsseja ja on kyllä hyviä.
Paras taatelikakku!
Superhyvää! Sain jopa kuulla, että eräs maistaja ei ollut koskaan ennen saanut yhtä hyvää kuivakakkua :) Laitoin 1/2dl:n sijaan vahingossa 1dl:n kermaa, mutta se taisikin olla hyvä vahinko.. Tuli ihanan kostea kakku!
Seijan taatelikakku jälleen uunissa, ihana tuoksu ja varmasti hyvää! Toinen menee samalla reseptillä, taateleita hieman vähemmän ja kookoskermaa... Nam!
Siis todella hyvä, takuuvarma kakku. KIITOS Seijalle ohjeesta :)
Tuli kyllä taatelin hyvää!!
Tehnyt tätä kahtena jouluna ja on niin hyvää. Helppo tehdä kuin mikä :)
Mauton.
Tosi upee kakku ! Ensimmäiseen kakkuun en vatkannut taateleita, mutta muihin kakkuhin vatkasin ja kakusta tuli kuohkeampi, kehuja on tullut ja resepti laitettiin jakoon....Kiitos ihanasta ohjeesta.
Voiko ohjeessa käyttää leivontamargariinia vai onko voi pakollinen?

Pages