Marika Löfgrenin Maailman mehevin taatelikakku

Marika Löfgrenin Maailman mehevin taatelikakku
1 t 15 min, josta valmisteluaika 25 min
1½ - 2 l kakkuvuoka
dlvettä
n. 300gtuoreita taateleita
200gvoita (sulatettuna)
2kananmunaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n. 4½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja tuoreet taatelit kattilassa.

Lisää voi sulatettuna ja kananmunat yksitellen. Jäähdytä sen jälkeen seos vatkaimella vatkaten.

Sekoita vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Lisää sokeri, kerma tai maito sekä jauhoseos varovasti joukkoon.

Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn vuokaan.

Paista 175 °C 45min - 1 tunti.

VINKKI: Reseptissä on todella tärkeää käyttää tuoreita taateleita ja vatkata hyvin. Siinä piilee kakun salaisuus.

Resepti:
Marika Löfgren

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Itse käytän täysin samanlaista mummolta aikoinaan saatua ohjetta. Kakkuvuoka 1,5 liraa on liian pieni. Oma kakkuvuoka on 1,8 litraa ja se tarvitaan vähintäänkin. Sokeria 2 dl on riittävä. Tuoreet taatelit ovat 200 g pusseissa ja 200 g riittää hyvin ilman, että lopputulos kärsii. Jauhoseos kannattaa tehdä valmiiksi jo etukäteen, niin sujuu paremmin. Samoin kannattaa kakkuvuoka leivittää jo valmiiksi, ennen kuin ryhtyy kiehauttamaan taateleita. Laita myös uuniritilä valmiiksi alatasolle ja uuni lämpiämään 175 °C:een. Voit pieniä taateleitä kiehauttamisen aikana, helpottaa vatkausta. Kaada kiehautetut taatelit kulhoon ja laita voi sulamaan samalla, kun taatelit jäähtyvät. Kaada sulanut voi kulhoon taateleiden päälle ja vatkaa varovasti, ettei läiky. Lisää sitten munat yksitellen vatkaten joukkoon. Lisää joukkoon sokeri, sitten kerma/maito ja lopuksi valmis jauhoseos. Kaada sitten taikina valmiiseen vuokaan ja laita vuoka varovasti uuniin alatasolle. Paistoaika 1 tunti antaa hyvän lopputuloksen. Ainakin itse tykkään tästä vähän tummemmasta mausta. Kokeilemalla oppii, mikä paistoaika sopii parhaiten juuri omalle uunille. Jos käytät kermaa, niin kermaa voit tarjota kermavaahtona kakun kanssa. Muuten voi loppukerma unohtua jääkaappiin. Kokeilin myös tilkkasen vaahterasiirappia kakkupalan päälle ja yhdistelmä oli tosi upean makuinen.