Parhaat Joulutortut

Parhaat Joulutortut

Pikkujoulun aikaan joulun tuoksua ja makua saa kätevästi pakastetaikinalevyistä leivotuilla lehtevillä joulutortuilla. Voitaikina on voilla leivottua, Torttutaikina puolestaan margariinilla leivottua ja laktoositonta. Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia. Myös muita paistonkestäviä hilloja kannattaa kokeilla. Katso joulutorttujen taitteluvinkit.

8-10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
paistonkestävää luumuhilloa/marmeladia
Päälle:
tomusokeria

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun kostutetuin sormin. Laita lusikallinen paistonkestävää hilloa/marmeladia tortun keskelle. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (21)

Pakko paistaa vielä, ennen tulevaa joulua :)
hyvää
Tuli aivan ihania lehteviä kukkatorttuja ja kyllä maistui hyvältä.
Herkullisia.
On hyviä. Kaapista löytyi vuoden vanhaa hilloa, ja kipitin vastapäiseen markettiin hakemaan voitaikinalevyjä. Sulatin ne ja tein ihania torttuja. Parhaimmillaan tosin hieman jäähtyneinä, niin, ettei hillo polta enää hirveästi. Mutta tuli ihan pikkujouluolo minulle, kaikille lapsille ja vaimolleni.
Herkullisen näköisiä
Todella hyviä. Vesi kielellä odotan maistiaisia.
Joulutortut on parhaita!
Kokeilin aprikoosi-mantelirouhe-ranskankerma täytettä. Minusta niistä tuli liian mauttomia. Laittaisin enemmän hilloa, vähemmän ranskankermaa.
Vastapaistetut joulutortut on tosi ihania!

Pages