Parhaat joulutortut eli tähtitortut saat valmiista voitaikinasta tai torttutaikinasta. Tässä ohjeessa voit valita mieleisesi joulutorttutaikinan. Leivo joulun tuoksu kotiin!

Voitaikina on perinteinen voilla leivottu taikina ja sisältää laktoosia. Torttutaikina on puolestaan laktoositon, margariinilla leivottu taikina.

Perinteisesti tähtitorttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia. Myös muita paistonkestäviä hilloja kannattaa kokeilla.

Katso joulutorttujen taitteluvinkit.

Ainekset 10 annosta

Täyte:
paistonkestävää luumuhilloa/marmeladia
Päälle:
tomusokeria

Ohje

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun kostutetuin sormin. Laita jokaisen joulutortun keskelle lusikallinen paistonkestävää hilloa/marmeladia.
  2. Paista joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Tähtitortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.