Mehevä taatelileipä

Mehevä taatelileipä
3 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min

Leivo joulupöytään tai syötäväksi lahjaksi mehevä taatelileipä. Tällä reseptillä valmistat kaksi suorakaiteen mallista leipää leipävuoassa.

2 leipää
5dlalkoholitonta olutta tai kotikaljaa
200gkuivattuja kivettömiä taateleita
50ghiivaa
¾dlsiirappia tai fariinisokeria
1tlsuolaa
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
3dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
75gsulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä
1dlseesaminsiemeniä tai manteli- tai pähkinärouhetta
Vuokaan:
nokare voita tai margariinia
1dlseesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Laita olut tai kotikalja kulhoon ja laita joukkoon kivettömät taatelit. Anna seistä vähintään puoli tuntia.

  2. Liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi tai fariinisokeri ja suola. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja ruisjauhot. Voit jättää taikinan löysäksi ja jättää osan jauhoista leivontavaiheeseen.

  3. Vaivaa vielä joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy sekä seesaminsiemenet tai manteli- tai pähkinärouhe.

  4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti.

  5. Vaivaa taikinaa jauhoja apuna käyttäen ja nosta taikinat voideltuun ja seesaminsiemenillä jauhotettuun paistovuokaan.

  6. Kohota vielä puoli tuntia.

  7. Paista 225 asteessa ensin 15 minuuttia ja tiputa sitten lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä vielä noin puoli tuntia.

Resepti:
Hellapoliisi

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)