Ainekset noin 20 kpl annosta

2
dl
vettä
250
g
taateleita (1 pkt)
dl
sokeria
100
g
voita tai margariinia
3
munaa
2
tl
leivinjauhetta
(1
dl
mantelirouhetta)
Halutessa kypsille muffineille kostutus:
4-5
rkl
rommia, sherryä, likööriä tms.

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa ja anna taateleiden soseutua. Lisää sokeri ja voi seokseen sulamaan, anna jäähtyä hieman. Vatkaa jäähtymisen loppuvaiheessa munat yksitellen joukkoon. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja halutessa mantelirouhe.

  2. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se lusikoiden avulla muffinivuokiin, esim. silikoniset vuoat ovat tähän käteviä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.

VINKKI! Kokeile myös superhelppoja klassisia muffinssejamme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Muffinien kostutukseen alkoholiton vaihtoehto

Jos tarjoilet muffineja lapsille tai haluat jättää alkoholikostutuksen muuten pois, käytä kostutukseen appelsiinituoremehua.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.