Helpot muffinssit

Helpot-muffinssit

Muffinssit valmistuvat helposti ja nopeasti vaikka sadepäivän iloksi. Hyvällä tuurilla ainekset löytyvät kaapeista jo valmiiksi. Taikinaan sopivat hyvin niin pieneksi paloitellut tai rouhitut suklaat kuin hedelmät, marjat ja kuivatut hedelmät tai hillo. 

Tämä ohje on erityisen hauska ja helppo toteuttaa esimerkiksi lasten kanssa, sillä taikinan tekemiseen ei käytetä perinteisiä deslitran mitta-astioita lainkaan. Tarvitset mitta-astioiksi vain juomalaseja ja teelusikan!

Muffinssit paistetaan uunissa n. 15 minuutin ajan. Muistathan, että uunit ovat erilaisia ja muffinssien kypsymistä kannattaakin tarkkailla aktiivisesti paistoajan loppuvaiheessa. 

n. 8 kpl
2munaa
sokeria
Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
(2tlkaakaojauhetta)
Lisäksi:
haluamiasi lisukkeita (suklaata, mustikoita ym.)

Valmistusohje

Ota 3 samanlaista läpinäkyvää lasia.

Riko yhteen lasiin munat. Kaada toiseen lasiin sokeria sen verran, että sokerin pinta on tasoissa munanesteen kanssa. Kaada kolmanteen lasiin yhtä paljon jauhoja.

Kaada munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää sen jälkeen jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe yms. Sekoita kaikki yhteen.

Kaavi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 min. Muffinssit palavat melko herkästi, joten muffinsseja kannattaa tarkkailla paistoajan loppuvaiheessa. 

VINKKI! Valmiit muffinssit voi koristella esimerkiksi helpolla voikreemikuorrutuksella: Sekoita 150 g voita, 250 g tomusokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Sekoita sähkövatkaimella. Lisää seokseen 2 tl kuumaa vettä ja jatka sekoittamista, kunnes kuorrute on kuohkeaa.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä -ohjelman kuulija Riina Mäenpää, Helsinki

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (198)

Muuten hyvä, mutta taikinasta ei riittänyt kuin kuuteen muffinssiin.
Melkoisen kuivia ja mauttomia.
Sama resepti käy täytekakkupohjaan. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Uuni 175°C ja paistoaika n. 30-35 min uunin keskitasolla. (Kypsyyden voi testata hammastikulla.) Opetettu joskus 80-luvun alussa koulussa ja siitä lähtien monet kakut leiponut ja aina toiminut! Toimii myös gluteenittomilla jauhoilla.
Nyt vihdoin ohje jossa mitataan aineet lasiin.. ei niinkuin aina on . Esim. kananmunat on erikokoisia, kun aina ostan XL kananmunia, niin tiedä sitten onko 3 oikea luku niinkuin ohjeessa sanotaan.. Kiitos vinkistä. Tyytyväinen
Olen leiponut monet kerrat tällä reseptillä ja aina on hyviä tullut eikä lässähtänytkään. Olen ollut tyytyväinen sekä ulkonäköön että makuun. Suosittelen tätä reseptiä kaikille muffinssien ystäville!
Paistoin vahingossa 175 asteessa mutta se olikin meidän uunilla ihan riittävä. Laitoin kaakaojauhetta ja silti maistuivat taulusienelle. Lässähtivät heti kun otin uunista. En taida toista kertaa tätä ohjetta käyttää. :(
Tällä ohjeella leivotaan täytekakunpohjat...et ole vispannut kananmunia ja sokeria riittävän kauan, siksi lätistyy.
Olihan vaahto tarpeeksi kovaa, löysä vaahto edesauttaa lässähtämistä. Myös paistolämpötila saattaa vaikuttaa lopputulokseen. Terveisin Kuluttajaneuvonta
Tuli hiilimuffinsseja, 13 minuuttia uunissa oli liikaa.
Uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat paljon, joten paistumista kannattaa seurata saadakseen parhaan paistotuloksen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages