Ainekset noin 10 kpl isoja annosta

n.2
dl
vettä
1
pkt
taateleita (n. 250 g)
200
g
laktoositonta voita
3
kananmunaa
2
dl
tummaa sokeria
½
dl
laktoositonta kermaa tai maitoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
Koristeluun:
150
g
(appelsiini)tuorejuustoa
5-6
dl
tomusokeria
koristerakeita

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja taatelit isossa teräskattilassa pehmeäksi massaksi, lisää tarvittaessa hiukan vettä. Lisää voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä. Vatkaa jäähtyneen seoksen joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaan vuorotellen sokeria, kermaa, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. 

  2. Jaa tasainen taikina isoihin muffini- tai kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15-25 min kuppikakkujen koosta riippuen. 

  3. Vatkaa tomusokeri tuorejuustoon massaksi. Tomusokerin määrä vaikuttaa kuorrutuksen kovuuteen. Jos pursotat heti, niin käytä koko määrä tomusokeria, mutta jos on aikaa odottaa, niin hieman vähempikin määrä riittää. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kauniisti. Koristele heti rakeilla.

VINKKI: Voit kostuttaa muffineita ennen koristelua rommilla tai punssilla. Jos tarjoat muffinsseja lapsille, käytä kostutukseen appelsiinituoremehua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.