Kuppikakut taatelikakkutaikinasta

Kuppikakut taatelikakkutaikinasta
noin 10 kpl isoja
n.2dlvettä
1pkttaateleita (n. 250 g)
200glaktoositonta voita
3kananmunaa
2dltummaa sokeria
½dllaktoositonta kermaa tai maitoa
n.4½dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
Koristeluun:
150g(appelsiini)tuorejuustoa
5-6dltomusokeria
koristerakeita

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja taatelit isossa teräskattilassa pehmeäksi massaksi, lisää tarvittaessa hiukan vettä. Lisää voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä. Vatkaa jäähtyneen seoksen joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaan vuorotellen sokeria, kermaa, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. 

Jaa tasainen taikina isoihin muffini- tai kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15-25 min kuppikakkujen koosta riippuen. 

Vatkaa tomusokeri tuorejuustoon massaksi. Tomusokerin määrä vaikuttaa kuorrutuksen kovuuteen. Jos pursotat heti, niin käytä koko määrä tomusokeria, mutta jos on aikaa odottaa, niin hieman vähempikin määrä riittää. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kauniisti. Koristele heti rakeilla.

VINKKI: Voit kostuttaa muffineita ennen koristelua rommilla tai punssilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)