Runebergin torttu oli alkujaan pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen. Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Runebergin torttujen perinteisin muoto on muotteihin tehty korkea leivonnainen. Aina näitä muotteja ei ole, jolloin on kätevää tehdä Runebergin tortut kuppikakuiksi muffinivuokiin.

Muista kostutus! Laimenna manteliuutetta, -likööriä, punssia tai rommia vedellä ja kostuta!

Kannattaa kokeilla myös ihanan meheviä kevyitä runebergintorttuja!

Ainekset 6 kpl isoja annosta

150
g
margariinia tai voita
dl
sokeria
2
munaa
1
dl
mantelirouhetta tai piparimuruja
1
dl
soijajogurttia (maustamaton) tai turkkilaista jogurttia
1
tl
soodaa
½
tl
manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, rommia tai punssia
Täytteeksi:
1
dl
paistonkestävää vadelmahilloa
Kostutukseen:
n.1
dl
vettä
1
tl
manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa vadelmamehua
Päälle:
100
g
paistonkestävää vadelmahilloa
100
g
tuorejuustoa
dl
tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet. Sekoita taikinaan lopuksi jogurtti, johon olet sekoittanut soodan. 

  2. Jaa taikina isoihin kuppikakkuvuokiin / muffinivuokiin. Paina teelusikalla jokaisen keskelle nokare hilloa. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin värisiksi leivonnaisten koosta riippuen. 

  3. Kostuta kypsät jäähtyneet kuppikakut sivelemällä niille maustettua vettä. Laita jokaisen keskelle nokare vadelmahilloa. 

  4. Vatkaa tomusokeri tuorejuuston kanssa vaahdoksi. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle vadelmanokareen ympärille.

Katso myös Runebergin tortut tummilla jauhoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.