Runebergin Kuppikakut

Runebergin Kuppikakut

Runebergin torttu oli alkujaan pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen.

Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Runebergin torttujen perinteisin muoto on muotteihin tehty korkea leivonnainen.

Aina näitä muotteja ei ole, jolloin on kätevää tehdä Runebergin tortut kuppikakuiksi muffinivuokiin.

Muista kostutus! Laimenna manteliuutetta, -likööriä, punssia tai rommia vedellä ja kostuta!

Katso myös perinteinen Runebergin torttu -reseptimme!

6 kpl isoja
150gmargariinia tai voita
dlsokeria
2munaa
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
1dlmantelirouhetta tai piparimuruja
1dlsoijajogurttia (maustamaton) tai turkkilaista jogurttia
1tlsoodaa
½tlmanteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, rommia tai punssia
Täytteeksi:
1dlpaistonkestävää vadelmahilloa
Kostutukseen:
n.1dlvettä
1tlmanteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa vadelmamehua
Päälle:
100gpaistonkestävää vadelmahilloa
100gtuorejuustoa
dltomusokeria

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet. Sekoita taikinaan lopuksi jogurtti, johon olet sekoittanut soodan. 

Jaa taikina isoihin kuppikakkuvuokiin / muffinivuokiin. Paina teelusikalla jokaisen keskelle nokare hilloa. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin värisiksi leivonnaisten koosta riippuen. 

Kostuta kypsät jäähtyneet kuppikakut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita jokaisen keskelle nokare vadelmahilloa. 

Vatkaa tomusokeri tuorejuuston kanssa vaahdoksi. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle vadelmanokareen ympärille kauniisti.

Katso myös Runebergin tortut tummilla jauhoilla ja video leipomisesta Arttu Harkin kanssa tästä linkistä. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)