Runebergin kääretorttu

Runebergin kääretorttu
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Runebergin päivä lähestyy. Kaikki tuntevat Runebergin tortun, sen ihastuttavan ja hienostuneen leivonnaisen, jossa maistuu karvasmanteli.

Mitäpä jos leipoisit vaihteeksi perinteiset tortut kääretortun muotoon? Helppoa ja yhtä maistuvaa.

Kokeile myös suosittua klassisten runebergintorttujen reseptiä!

8-10 annosta
4munaa
dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Korppujauhoja
½dlmantelijauhetta
2tlleivinjauhetta
½dlmantelilikööriä tai karvasmanteli- tai manteliaromia varovasti annostellen
Täyte:
150-200gvadelmamarmeladia tai -hilloa
Pinnalle:
2dltomusokeria
vettä sen verran, että saat sakean, mutta pursotettavan tahnan

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.

Mausta taikina manteliliköörillä tai karvasmanteli- tai manteliaromilla.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan tai uunipellille. Taikinasta tulee normaalia kääretorttutaikinaa ohuempi.

Paista 225-asteessa noin 7-10 minuuttia.

Kumoa torttulevy leivinpaperille ja siitä vielä uudestaan ympäri.

Levitä pinnalle vadelmamarmeladi tai -hillo.

Kääri tiukahkolle rullalle ja nosta varovasti tarjoiluvadille.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.

Pursota sokerikuorrutetta tortun pinnalle.

Resepti:
Hellapoliisi

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)