Runebergin kääretorttu

Runebergin päivä lähestyy. Kaikki tuntevat Runebergin tortun, sen ihastuttavan ja hienostuneen leivonnaisen, jossa maistuu karvasmanteli.
Mitäpä jos leipoisit vaihteeksi Runebergin kääretorttua? Helppoa ja yhtä maistuvaa.
Kokeile myös suosittua runebergintortun reseptiä!
4 | munaa | |
1½ | dl | sokeria |
1½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1½ | dl | Myllyn Paras Korppujauhoja |
½ | dl | mantelijauhetta |
2 | tl | leivinjauhetta |
½ | dl | mantelilikööriä tai karvasmanteli- tai manteliaromia varovasti annostellen |
Täyte: | ||
150-200 | g | vadelmamarmeladia tai -hilloa |
Pinnalle: | ||
2 | dl | tomusokeria |
vettä sen verran, että saat sakean, mutta pursotettavan tahnan |
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
Mausta taikina manteliliköörillä tai karvasmanteli- tai manteliaromilla.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan tai uunipellille. Taikinasta tulee normaalia kääretorttutaikinaa ohuempi.
Paista 225-asteessa noin 7-10 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille ja siitä vielä uudestaan ympäri.
Levitä pinnalle vadelmamarmeladi tai -hillo.
Kääri tiukahkolle rullalle ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.
Pursota sokerikuorrutetta Runebergin kääretortun pinnalle.
Kommentoi reseptiä