Kääretorttu Mämmimoussella ja Marjoilla

Kääretorttu Mämmimoussella ja Marjoilla

Mämmin ystävät kokeilevat mämmiä moneen muuhunkin, kuten tässä
mämmimousseen, joka sopii esim. raikkaiden marjojen kanssa kääretortun
täytteeksi.

Tässä mousseen on käytetty niin mämmiä kuin ruiskorppujauhoja.

Käytä mämmimoussea myös muiden leivonnaisten täytteeksi, esim. kypsäksi
paistetun piirakkapohjan päälle kera marjojen.

noin 15 viipaletta
4kananmunaa
1dl(tummaa) sokeria
1dlMyllyn Paras Ruishiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte (rukiinen mämmimousse):
2dlvispautuvaa kermaa (esim. Flora 20 %)
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
1dltummaa tai fariinisokeria
1dlmämmiä
(1-3rklsitruunamehua)
n.5-6dlmustikoita tai karpaloita

Valmistusohje

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon hiutaleet ja
vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle
leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa
kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna
jäähtyä.

Vaahdota kermavalmiste, lisää vaahtoon rahka ja ripotellen ruiskorppujauhot,
mausta sokerilla. Lisää mämmi ja sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi
sitruunamehua.

Levitä mämmimousse ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sen
päälle marjat. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Koristele
marjoin.

VINKKI: Voit nauttia moussea myös sellaisenaan!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)