Kääretorttu Mämmimoussella ja Marjoilla

Katso suosituin kääretorttureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia kääretorttuja.

Kääretorttu Mämmimoussella ja Marjoilla

Mämmin ystävät kokeilevat mämmiä moneen muuhunkin, kuten tässä mämmimousseen, joka sopii esim. raikkaiden marjojen kanssa kääretortun täytteeksi. Tässä mousseen on käytetty niin mämmiä kuin ruiskorppujauhoja. Käytä mämmimoussea myös muiden leivonnaisten täytteeksi, esim. kypsäksi paistetun piirakkapohjan päälle kera marjojen.

noin 15 viipaletta
4kananmunaa
1dl(tummaa) sokeria
1dlMyllyn Paras Ruishiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte (rukiinen mämmimousse):
2dlvispautuvaa kermaa (esim. Flora 20 %)
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
1dltummaa tai fariinisokeria
1dlmämmiä
(1-3rklsitruunamehua)
n.5-6dlmustikoita tai karpaloita

Valmistusohje

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon hiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Vaahdota kermavalmiste, lisää vaahtoon rahka ja ripotellen ruiskorppujauhot, mausta sokerilla. Lisää mämmi ja sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi sitruunamehua. Levitä mämmimousse ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sen päälle marjat. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Koristele marjoin.

VINKKI: Voit nauttia moussea myös sellaisenaan!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)