Keltainen kääretorttu

Keltainen kääretorttu

Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine leipoivat kääretorttua I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video ohjeen alta.

noin 12 viipaletta
4munaa
1dlsokeria
dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
3dllakkahilloa tai persikka-/aprikoosisosetta (300 g)
2tlkvaniljarahkaa (400 g)

Valmistusohje

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Levitä lakkahillo tai hedelmäsose tortulle ohueksi kerrokseksi ja sen päälle rahka. Rullaa tiukkaan rullaan kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Anna tortturullan vetäytyä muutama tunti tai yön yli leivinpaperin sisällä.

VINKKI: Voit tehdä kääretorttuviipaleista leivoksia. Koristele kumollaan olevat viipaleet rahkalla ja lakoilla tai hedelmälohkoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

hyvää oli:)
Hyvä resepti johon tein muutetun täytteen. Täytteeseen laitoin säilykepäärynöitä mehuineen sauvasekoittimella soseeksi ja vaniljakreemiä. Tuli tosi hyvää!
hyvä ja maukas on tämäkin torttu. mutta tuo edellinen ruiskääretorttu on parhain!
erittäin hyvä..
HYVÄ
tosi hyvä!
hyvää
todella hyvää!!