Kuningattaren kääräri

Kuningattaren kääräri

Nyt herkutellaan perinteisellä kääretortulla!

Pohja:
3munaa
dlsokeria
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
Täyte:
2dlkuohukermaa
1prkvaniljalla maustettua rahkaa (200 g)
2rklsokeria
200gkotimaisia pakastevadelmia sulatettuna
1½-2dlkotimaisia mustikoita (tuoreena tai pakastettuja sulatettuna)

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kääntele joukkoon vehnäjauhot. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi leivinpaperin muotoiseksi levyksi niin, että reunoille jää noin 3-5 cm tilaa. Paista pohjaa 7-9 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullanvärinen.  Valmista täyte pohjan kypsyessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan muut aineet ja sekoita.  Kaada uunista tullut pohja toiselle leivinpaperiarkille, jolle voit ripotella halutessasi vähän sokeria. Levitä täyte pohjalle niin, että noin 1/3 pohjan yläosasta jää ilman täytettä. Kääri levy varoen rullalle ja kiepauta leivinpaperin päät rullalle ja laita jääkaappiin tai muuhun kylmätilaan vetäytymään vähintään tunniksi ennen tarjoilua, jotta maut tasoittuvat.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)