Rukiinen mustikkakääretorttu

Rukiinen mustikkakääretorttu

Ruisjauho antaa mukavaa makua kääretortulle. Ruisjauhoista saa myös runsaasti kuitua.

Mustikoiden lisäksi torttuun voi laittaa vadelmia ja herukoita.

noin 15 viipaletta
4munaa
dl(tummaa) sokeria
1½-2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
2dlkuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
1tlkmaitorahkaa (250 g)
½dl(tummaa) sokeria
1tlvaniljasokeria
3-4dlmustikoita tai vadelmia tai n. 2 dl herukkasurvosta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita marjat rahkaseoksen joukkoon.

Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

KATI NAPAN VINKKI: Valitse marjat sen mukaan mitä on tarjolla. Voit tarjota marjasekoitusta (mansikoita, herukoita, karviaisia tms.) myös erikseen kääretortun lisäkkeeksi.

Voit vaihtaa kerman ½ purkilliseen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Vähennä silloin sokerin määrää.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (18)

Syntisen hyvää tuli mustaherukkaa käyttäen täytteessä. Kermavaahtoon lisäsin maitorahkaa sekä 1/3 mascarponea (jäänyt yli marjajälkiruoasta). Olin hukannut jauhopussin kyljestä saksimani reseptin, onneksi löysin tämän.
Nams - tulipa todella maistuva herkku!
Kiitos tästä ohjeesta. Levitin kypsälle ja jäähtyneelle torttupohjalle ensin raparperi-kirsikkahilloa (tämän kesän kokeiluni) ja sitten rahka-kermaseosta, jossa mausteena vaniljasokeria ja tuoretta minttua. Maistui raikkaalle ja torttu hupeni hetkessä tarjoilulautaselta.
Kun löysin tämän ohjeen täältä muutama viikko sitten, niin heti kokeilin. Laitoin pakkasesta puolukoita, jotka sokeroin ilman suurempaa survomista täytteeksi. Muuten tein ohjetta noudattaen. Niin maittavaa ja herkullista tuli, että ekan kerran työporukalle vietyäni sitä, oon saanu viedä muutaman viikon sisään jo kolmasti. Ihanaa ja kiitos reseptistä :)
Kyllä oli todella hyvä kääretorttupohjan ohje. Parempaa kuin vehnäjauhoista tehty. Täytteeksi laitoin raparpereistä keitettyä sosetta.
Täältä löysin vanhan hukkaamani herkullisen reseptin. Kiitos, että hyvät säilyvät sivustolla!
Aivan ihana resepti!:) Kaikkien herkkusuiden kannattaa kokeilla::))
Aivan ihana herkku! Täydellistä yhdistää terveellisemmät jauhot terveellisten marjojen kanssa!
Kokonaan ruisjauhoista leivottu pohja oli yllättäen parempaa kuin aiemmin kokeilemani, johon tuli sekä vehnä- että ruisjauhoja. Yllättävän hyvää! Täytettä on yhdelle levylle hieman liikaa mutta toisaalta kahdelle liian vähän. Ehkä täyte puolitoistakertaisena olisi sopiva määrä kahdelle levylle?
Hyvä, suussa sulava ja "sydänystävällisempi" herkku! Tästä tulee vakiosuosikki meikäläisten kahvipöytään.

Pages