Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita marjat kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle.
Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä.
Koristele kermavaahdolla ja mustikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
KATI NAPAN VINKKI: Valitse marjat sen mukaan mitä on tarjolla. Voit tarjota marjasekoitusta (mansikoita, herukoita, karviaisia tms.) myös erikseen kääretortun lisäkkeeksi. Voit vaihtaa kerman ½ purkilliseen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Vähennä silloin sokerin määrää.
Syntisen hyvää tuli mustaherukkaa käyttäen täytteessä. Kermavaahtoon lisäsin maitorahkaa sekä 1/3 mascarponea (jäänyt yli marjajälkiruoasta).
Olin hukannut jauhopussin kyljestä saksimani reseptin, onneksi löysin tämän.
Kiitos tästä ohjeesta. Levitin kypsälle ja jäähtyneelle torttupohjalle ensin raparperi-kirsikkahilloa (tämän kesän kokeiluni) ja sitten rahka-kermaseosta, jossa mausteena vaniljasokeria ja tuoretta minttua. Maistui raikkaalle ja torttu hupeni hetkessä tarjoilulautaselta.
Kun löysin tämän ohjeen täältä muutama viikko sitten, niin heti kokeilin. Laitoin pakkasesta puolukoita, jotka sokeroin ilman suurempaa survomista täytteeksi. Muuten tein ohjetta noudattaen. Niin maittavaa ja herkullista tuli, että ekan kerran työporukalle vietyäni sitä, oon saanu viedä muutaman viikon sisään jo kolmasti. Ihanaa ja kiitos reseptistä :)
MyllynParas saisi laittaa enemmänkin kääretorttu-ohjeita sivustolleen. Nämä samat ovat pyörineet täällä jo kauan aikaa. Kaipailtaisiin uusia (suklaisempia) reseptejä!
Tosi hyvä idea tehdä kääretorttu ruisjauhoihin, kun ovat vain tarpeeksi hienoja. Leivon paljon kääretorttuja ja vaihtelu tekee hyvää. Marjoista täytteeseen sopii varmasti parhaiten mustikka tai myös puolukka voisi sopia happamuuden takia. Marjani ovat vain pakkasesta jo loppu, joten taidan kokeilla mustikkamarmeladia rahkan ja kermavaahdon kanssa täytteeseen.